פעוט בין שנה+9 נסיעה של אם לחול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוט בין שנה+9 נסיעה של אם לחול
    איריס
    29/05/2008

שלום,
    ילדי בן שנה ו9 חודשים ומאוד קשור אלי.
    ביום יום אני זו שמביאה אותו לגן ולוקחת מהגן, יש לציין שכאשר האב מגיע הביתה הוא מטפל בו ומשכיב את הילד לישון.
    אני אמורה לסוע למשך שבועיים, המשמעות שחוץ מזה שאמא איננה גם סדר היום ישתנה כי האב או הסב או הדוד יביאו ויקחו אותו מהגן. ורציתי לדעת מה כדאי לעשות.
    1. אך מכינים אותו? בכלל אפשרי בגיל כזה?
    2. האם כדאי לדבר איתו בטלפון? אך לפני יומיים שהיה חולה ונשאר עם האב והסבתא (התחלפו באמצע היום) הוא בכה כל פעם ששמע אותי בטלפון, ולקח לו זמן להרגע, אך אחרי שנרגע כאילו שכח. כאשר הגעתי הביתה הוא לא הביע רצון יתר לעזוב את סבתא ולבוא אלי.
    3. האם כדאי להשאיר לו קטעי וידיאו או לדבר דרך האינטרנט שראה אותי?
    4. או שפשוט עדיף שבתקופה הזו לא יגידו לו כלום, שלא יצור איתו כל קשר ופשוט אחזור לאחר שבועיים כאילו כלום? (שכן לא מבין מושג זמן ושבועים זה פרק זמן יחיסת ארוך ולכן יוכל פשוט להתרגל למצב חדש מבלי כל פעם להזכר במה שחסר)
    עזרתכם
    תודה ויום טוב
    איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדבר ולנסוע

לירון און
    29/05/2008

הי איריס
    נשמע שלא הולך להיות פשוט לו ולך.
    חשוב להכין, אבל בפרק זמן סביר. לא כדאי שבועות, אלא ממש מספר ימים קצר לפני, כולל הסבר פשוט מי יטפל בו וכו'.
    אח"כ אפשר לעשות טקס פרידה קצר כולל למשל השארת "סל הפתעות" שיוכל לפתוח עם אביו כל יום אחת.
    במהלך החופשה חשוב שתשוחחי עמו- גם כדי להרגיעך וגם כי זה לא נכון "להעלם".
    חשוב להבין שכאשר תחזרי תהיה תקופת הסתגלות ואולי משבר קל ששום מתנה לא תפצה עליו.
    אבל, אשמה לא תועיל כאן. להיפך- צריך לחזור מוקדם ככל האפשר לשיגרה וגם בעת המשבר לא להפוך אותו לטראומה, אלא לחרוק שינים והוא יעבור.
    בכלל בעת ההעדרות- הכי חשוב לשמור על שיגרה כמה שיותר דומה למצב הנורמטיבי.
    מקווה שעזרתי.
    נסיעה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו