ילדה בת 3.5 שכל הזמן חושבת על אוכל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5 שכל הזמן חושבת על אוכל
    מיה
    29/05/2008

בתי בת 3.5. מבחינת נתונים פיזיים היא בריאה ופרופורציונלית לגיל. היא באחוזון ה-50 בגובה ובמשקל.
    מבחינה תזונתית היא אוכלת אוכל בריא ומגוון. אנחנו מקפידים על תזונה נכונה בבית וכולם משתתפים באכילה הנכונה כך שאין פה בעיה גדולה. הבעיה היא שהיא כל הזמן רוצה לאכול, ממש כל הזמן. בד"כ כשהיא רעבה בין ארוחות אני מציעה לה פרי או ירק וברוב המקרים היא שמחה לרעיון, השאלה אם לא עדיף להקפיד על שעות ארוחות (כולל ארוחות קטנות, ביניים) ולא להתרגל להיות כל הזמן במצב של אכילה. אני אוהבת מאוד לאכול ואחרי הרבה מאוד מלחמות עצמיות למדתי לא לנשנש כל היום, מאז שהיא נולדה (ועוד קצת לפני) אין אצלינו הרגלי נשנושים בבית כך שמבחינת דוגמה אישית אין בעיה, מה שהילדה רואה בבית זה אכילה בארוחות בלבד (ושוב, זה כולל ארוחות ביניים).
    נורא מדאיג אותי המצב, אני לא רוצה להלחם בצורך וברצון שלה לאכול כל הזמן, אני יודעת כמה אני סבלתי מזה כל חיי ולא רוצה שזה יהיה "אישיו" גם אצלה. מה אתם ממליצים לי לעשות?
    כמה נקודות לציון לגבי אופיה של הילדה- היא ילדה מאוד בטוחה בעצמה, יש לה יכולת ריכוז גבוהה ולמרות זאת יש לי הרבה פעמים תחושה שהיא רוצה לאכול מתוך שעמום (למשל משחקת בפאזל, משחק שהיא בחרה ביוזמתה ואחרי כמה דקות של ריכוז כאילו מתייאשת ומבקשת דווקא לאכול, כמו סוג של בריחה, למרות שהיא מצליחה במשחק אז לא נראה לי שיש פה תסכול אלא יותר שיעמום).
    תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיעצות רב מקצועית

לירון און
    29/05/2008

מיה
    התייעצתי גם עם רופאת משפחה...
    אם הילדה באחוזון המתאים בגובה ובמשקל,
    אין סיבה להגבילה באכילה. סימן שהיא "מוציאה" כמה שנדרש לה ממה שהיא אוכלת.
    מובן כי תתני לה נשנושים בריאים ולא ממתקים בכמות לא סבירה.
    ועכשו לפסיכולוגיה-
    הכי חשוב- את והיא שונות ולכן הסיפור שלך אינו הסיפור שלה.
    נסי לתת לאוכל לא להטרידך וכך לא יטריד אותה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו