טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בתי בת 4 ו-8 חודשים. לפני כחצי שנה נולדה לה אחות קטנה. תחילה היתה קינאה, אך זה לאט לא נהיה טוב יותר וכעת היא, לרוב, ממש בסדר עם התינוקת.
אם כי, לאחרונה צצו 2 תופעות אשר ראיתי בעבר,אך כעת התעצמו.
אחת, ברגעי כעס ותסכול היא מתחילה להכות את עצמה חזק שניה, ברגע כעס בלתי מובן, ללא התראה או ללא ידיעה כי כעסה ממשהו, היא החלה לתלוש לעצמה את השיער מהראש בקווצות ממש גדולות.
אמרתי לה שהשיער שלה כל-כך יפה , שתשמור עליו, אך היא רק חיבקה אותי חזק חזק.
אני מנסה לתת לה תשומת לב ככל האפשר, כולל זמן לבד. אכן יש מצבים בהם התינוקת צועקת "הצילו" ואני נאלצת לעזוב פעילויות עם הגדולה כדי לגשת אליה, לעיתים קרובות , זה הסיפור לפני השינה.
ההכאות העצמיות קורות לעיתים תכופות (בעיקר כשאינה מקבלת את רצונה) והתלישת שיער, ראיתי רק פעמיים.
מה לעשות?, מה זה אומר? איך אני עוזרת לה?
אמא אסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי אסנת המצב נשמע חמור, אך הוא יותר נורמטיבי מכפי שאת מדמינת. עם זאת הוא דורש התייעצות מקצועית והנחייה של איש מקצוע לגבי תגובות והתמודדות מונעת. פנו ליעוץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד