עניינים חברתיים לבן 11 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עניינים חברתיים לבן 11 וחצי
    גבי
    11/12/2018

שלום, בני בן 11 וחצי. לאורך שנים קשה לו להגיע למצב שהוא מרגיש טוב מבחינה חברתית. ילדים שרוצים את קרבתו פחות מעניינים אותו וילדים אחרים יכולים להיות חברים שלו בבית ספר אבל לא בשעות שלאחר מכן. הוא הרבה לבד ומחפש עם מי להפגש. בדרך כלל הוא יוזם את המפגשים עם ילדים שהוא מעוניין בקשר איתם ולא הם שיוזמים את המפגשים איתו. הוא מתעכב אחרי בית ספר לנסות ולמצוא עם מי להפגש ובדרך כלל אם זה מסתדר זה יהיה ללכת אל ילד ולא שיבואו אליו. הוא לא ילד ספורטיבי לכן מוצא עצמו גם הרבה לבד בהפסקות כשרב הבנים במשחקי כדור. בעלי ואני גם כן ללא קשרים חברתיים באופן רציף בייחוד בשנים האחרונות וכל הנושא הזה של חברים לא טבעי אצלינו בבית. השאלה כיצד לעזור לבננו כדי שלא ירגיש בודד (אם הוא מרגיש ככה, אני לא בטוחה). העניין שהוא לא דחוי חברתית, אבל גם לא מצליח להתקרב ולהיות ממש חלק מה"חבורה" של הבנים בכיתה. אני בטוחה שיש קשר ישיר לכל מיני קשיים של בעלי ושלי, ביחד ובנפרד כולל גם חרדות שלי לאורך השנים. בכל אופן, האם יש דרך לבודד את העניין שלו ולעזור לו?
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים בתורשה

טובי פלד
    11/12/2018

שלום גבי
    כמו כל התכונות החשובות להישרדות אנו מורישים לילדינו את היכולות החברתיות. הילד שלכם מתקשה ביצרת קשיים חברתיים
    למרות שהוא רוצה בקשרים חברתיים .
    כדאי לעודד את הילד לקשרים חברתיים ולעזור לו ,בלי לתת לו את ההרגשה שמשהו אצלו לא בסדר.
    כדאי מאד ללכת לייעות מפורט בנושא הזה.זה נושא ארוך טווח.
    וכדאי מאד לעודד אותו שילך לתנועת נוער

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו