מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חמותיחגית10/06/2007
בתי, בת 17 חודשים, נכדה ראשונה.
אנחנו מתגוררים מחוץ לישראל וכל ביקור שלה/שלנו מתאפיין באובססיביות מוחלטת שלה לגבי הילדה.
כאילו ניסיון להשלים את כל החסר בביקורים...מה שהוא פשוט בלתי אפשרי!!!
ודוגמאות "על קצה המזלג":
הקטנה לא אכלנית גדולה (בלשון המעטה)...אז כל היום היא עסוקה בלהאכיל אותה ואפילו בכוח, בניגוד מוחלט למה שאני מאמינה בו וזה ממש גורם לקטנה לאנטי לגבי אוכל במשך חודשים ארוכים לאחר מכן (צום של ימים ארוכים).
בכל פעם שאני הולכת עם הקטנה לאנשהוא זה מלווה בפרצופים והערות מצידה, כאילו והיא שוכחת שיש עוד משפחה/חברים/מקומות שאנחנו רוצים לבקר.
כשהקטנה נמצאת היא לא עוזבת אותה לשניה, בכל רגע נתון מפעילה אותה ואני תמיד כ"כ משתדלת שהקטנה תלמד גם להעסיק את עצמה, במיוחד שבנכר אני איתה לבד כל היום, פשוט אח"כ קשה לי כשאני לבד.
כל הזמן היא מבקרת אותי על איך שאני מגדלת ומחנכת את הילדה. יצויין כי הילדה מאד רגועה, חייכנית, חברותית וחכמה וכל הזמן אנחנו מקבלים על כך פידבקים.
היא ממש "חוטפת" את הילדה ממני: למקלחת, להרדים אותה, לטייל איתה ומתעלמת מהתגובות של הקטנה (כן, הרבה פעמים בכוח. אלה הפעמים היחידות שאני רואה את הקטנה בוכה באמבטיה. וגם מבחינתה זה "טבעי" שילד יבכה עד שהוא ירדם גם אם מדובר בחצי שעה של בכי ש"נחסכות" כשאני או בעלי מרדימים אותה)....כלומר, לא מוכנה לקלוט שהקטנה רואה אותה אחת למספר חודשים ולוקח זמן להתאקלם ולהתרגל (רחוקה מסביבתה הרגילה, פרצופי חדשים).
בקיצור, ההתמודדות עימה כ"כ קשה לי ולקראת הביקור הצפוי בקיץ אני ממש חוששת.
הלוואי שהילדה הייתה מתאקלמת מהר יותר...הרי גם אני משוועת לעזרה ולשקט ממנה...אבל באופן הכי טבעי ורגיל, זה פשוט לא ככה, כיצד להסביר לה את זה?
מה עליי לעשות? כיצד להתתמודד? אני כ"כ רוצה להנות בביקור הזה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוך ניסיון
חסוי11/06/2007כשקראתי את מה שרשמת ליבי יצא אליך, אני חוויתי משהוא דומה עם חמותי רק שאני גרתי אצלה במשך תקופה של שנה,זה היה קשה מנשוא בתי אז הייתה בת 5 חודשים בתחילת דרכה בזחילה ולא הורשיתי לתת לה לזחול בטבעיות שמא תתקרר, לא הרגשתי אמא באותה תקופה הרגשתי שמשהו לקח לי את התפקיד וזה היה באמת ככה , החינוך שלה והדעה שלה הייתה שונה לגבי החינוך שאני ראיתי לנכון , את יודעת איך שאנחנו הצעירות קוראות לזה "חינוך של פעם" ואני באותה תקופה קראתי ספרים והדרך שלי הייתה אחרת גם אם היא לא הכי טובה אבל זה שלי ואף אחד לא צריך לקחת את זה ממני וזה מה שיפה בהורות ללמוד להשכיל ולפעמים לעשות טעויות שזה חלק מהעניין אין הורות מושלמת. רציתי גם שהבת שלי תהיה חופשיה אצלה אבל זה לא היה כך ,כול פעם שנגעה או הסתקרנה אז היא הוזיזה אותה שמא תהפוך וכו וכו, אני יכולה עוד לכתוב אלף ואחד קטעים שהיו שלא מצאו חן בעיני אבל לא אסיים.....לשורה התחתונה מה שלמדתי לחיים בכלל ......
תעמדי על העקרונות שלך ותהיי שלמה עם עצמך ואל תתני לאף אחד לערער או להגיד לך מה לעשות ומה לחשוב אל תתקפי רגשי מצפון לגבי אף אחד גם לא לגבי חמותך שתעשה פרצופים עד מחר,העיקר שאת בסוף יום יודעת שעשית מה שאת רוצה ,אוהבת (השיר של גלי עטרי) אך מצד שני תלמדי איך לתת לחמותך ספייס להיות עם נכדתך (פעם ב שאתם נפגשות היא לא "תקלקל" לך עקרון חינוך )כפי שהיא חושבת לנכון להתנהג אל תשכחי שהנכדים זקוקים לרגעים עם סבתות והילדים שלנו לא כול כך שמים לב להגבלות כמו שאנחנו מסתכלות על זה מהצד, את לא חיה איתה יום יום אם כך היה הדבר היית צריכה לפעול אחרת זה בסהככול ביקורים ומדי פעם, תעברי לה מסר חד וחלק אכבד אותך ותכבדי אותי והכי חשוב תהיה אמיתית עם עצמך ואיתה ואל תתבישי מדי פעם גם להעיר לה בכנות שלא מוצא חן בעיניך שהיא מבקרת אותך אין כמו להגיד תאמת מאשר לשמור בבטן. מקוה שתרמתי ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחגית היקרה...
אמא11/06/2007קודם כל חשוב שחמותך תבין שלא מתפקידה לחנך את נכדיה, היא אמורה רק להנות איתם שזה הרבה יותר קל גם בשבילה.
לפעמים הורים מסתכלים על החינוך של היום ולא מסכימים איתו ומנסים לשנות אותו, את צריכה לשבת איתה לשיחה רצינית מלב אל לב.
ולהסביר לה שיש לך שיטת חינוך משלך ושאת מבקשת שלא תתערב, נקודה!!! ניתן לומר זאת בגישה חיובית יותר ולהוסיף שאת רוצה שהיא לא תתעסק בעניין החינוך ושתשאיר זאת לך ושהיא רק תהנה איתה תשחק איתה ותעשה איתה דברים כייפים כמו שסבא וסבתא עושים.
אני יכולה לספר לך שחמותי אישה מדהימה להפליא, לא מתערבת, נותת ספייס רחב ולא מתערבת בענייני חינוך כלל ואף שואלת אותי אם אפשר לתת לבני כל מיני דברים ואם זה מקובל עליי, אני מודעת לכך שיחסיי עם חמותי הם נדירים ויוצאי דופן, אנחנו מסוגלות לדבר גם על דברים לא נעימים ולהעביר ביקורת בונה אחת לשניה ותמיד ברוח טובה.
כמו כן יש תמיד את הדברים הקטנים שאנחנו כהורים לא מסכימים להם ואצל סבא וסבתא כדאי כן להסכים , כדי שיהיה משהו ייחודי ששייך להם.
לדוגמא בבית שלנו בני לא אוכל שוקולד כמעט בכלל ואצל סבתא הוא יודע שזה הפינוק שהוא מקבל (וגם לא יותר מדי).צריך להשאיר להם משהו. אבל בעניין החינוך אין זהו מתפקידה והיא חייבת להבין זאת, כדאי לשבת ולדבר.
למרות שבמחשבה שניה אם את גרה רחוק מאוד את לא צריכה לסבול את זה כל הזמן אז תני לה להנות עם נכדתה וכאשר היא עושה משהו שנוגד לחלוטין את החינוך, כמו להכריח לאכול , כל הקטע של המקלחת והשינה ,אל תתני לה לעשות זאת תעשי את זה את ותשתפי אותה ותאמרי לה שככה אתם נוהגים לקלח, להאכיל להשכיב לישון וכדומה, ותסבירי לה שאת רוצה שהיא תראה איך הנכדה שלה גדלה בצורה הכי טבעית.
לגבי הערות לגבי שיטות החינוך שלך, אני הייתי אומרת: "כל אחד מגדל/מחנך את ילדיו כמו שהוא רוצה ואיך שהוא מאמין" וזהו אני מאמינה שהיא תבין את עצמה.
דרך אגב איפה בעלך בכל הסיפור הזה, אני הייתי נותנת לו להילחם בעניין הזה כי זו אימו והכי טבעי שהוא יאמר לה את הדברים הלא נעימים מאשר שאת תאמרי אותם.תהיי חכמה ודברי עם בעלך ותאמרי לו שאת רוצה להנות בתקופת הביקור שלכם ועדיף שהוא ידבר עם אימו לגבי הכל ולא יתן לה להתערב, ותוסיפי בפני בעלך שחבל שאת ואימו תריבו עד שאתם באים לבקר ושלא תהני איתה, וחשוב לך להנות ושביתך תהנה גם כן והוא יכול למנוע את הוויכוחים המיותרים ואת התחושה הלא טובה שזה גורם לך.
בהצלחה.... ואל תשכחי לעדכן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי את את המושכות מבעלת הניסיון
חסוי11/06/2007אני לא חושבת שצריך לבקש מהבעל ל"התערב" תאמיני לי מנסיון, אומנם אני לא מכירה את בעלה אבל אצלי זה לא עזר. זאת אמא שלו וזאת תהיה תמיד אמא שלו וככה הם מתייחסים גם אם הוא יכול להבין אותך, חוץ מזה חמות לא כול כך אוהבות להרגיש שהנה אשתו אמרה לו להגיד לי....הם רואות בזה כאלו מאחורי הגב
הקצר קחי את המושכות תהיה עם בטחון מלא במה שאת אומרת ומבקשת כמובן בנעימים וגם תאמיני לי בעלך יערך אותך פי 100, הגברים לא אוהבים שמערבים אותם בנושאים אלו הם יעדיפו שאנחנו החמה והכלה נסתדר לבד גם אם הם לא יגידו מפורשות
כך אני חושבת בכול אופן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתכן ואני טועה
אמא12/06/2007יכול להיות שאני טועה לא יודעת אם את בעלת ניסיון , למרות שבני האדם שונים זה מאוד תלוי בבעלה, ולפעמים עדיף לא להתווכח ולהעיר לחמה כי לא מתפקידנו גם לשנות אותם, לכן הכל תלוי באילו אנשים מדובר, האם יוכלו לשמוע ביקורת בונה או לא. לכן עצה נוספת אתן לך, תקשיבי ללב שלך ולרגשות שלך את מכירה אותם הכי טוב ואת כבר תדעי כיצד לפתור את הסוגייה הזאת... בהצלחה...
אני באופן אישי כאשר יש לי משהו על הלב נגד חמותי (וזה לא קורה הרבה בכלל) אני מסוגלת לשבת ולדבר איתה , נכון שאין על האמת בפנים בשיחה רצינית ורגועה אבל השאלה שאת צריכה לשאולאת עצמך היא כיצד יגיבו והאם זה לא יגרום למתחים וויכוחים נוספים???
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה בנות...שרון, מה דעתך?
חגית12/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים עם החמות
שרון באומל12/06/2007שלום חגית.
ראשית, מצטערת שלקח לי זמן לענות. איכשהוא נאבדה לי השאלה שלך בין שאר השאלות...קבלי התנצלות.
אני מציעה שלפני הביקור תשוחחי עם חמותך ותאמרי לה את כל שאמרת כאן בפורום, באופן רגוע. תסבירי לה שאת מנסה שהיא תהיה יותר עצמאית, אז אם אפשר לתת לה גם לשחק לבד; שנאוד חשוב לך הנושא של לא להכריח אותה לאכול ואת הרציונאל לכך וכו'. תגידי לחמותך עד כמה כייף לך שהיא אוהבת את נכדתה ושאת מבינה את געגועיה אליה, ושחשוב לך שביחד תחשבו איך היא יכולה להיות איתה ולנסות גם להתאים עצמה לחינוך שאת מקנה לילדתך.
אוסיף ואומר שגם אם היית חיה בארץ, לפעמים מה שהסבים והסבתות עושים עם הנכדים לא מוצא חן בעינינו. כשמדובר על ההורים הפרטיים שלנו זה יכול גם מאוד לכאוב לנו, כי הדברים הללו מרמזים על מה הם עשו איתנו כילדים. על חלק מהדברים כדאי להעלים עין. הילדים שלנו בד"כ מאוד אוהבים את הסבים והסבתות, ויש להם הזדמנות להרחיב את עולמם תוך היכרות עם דמויות משמעותיות אחרות. אני כן מחזקת את ידייך שבדברים העקרוניים לך לגבי ילדתך, תעמדי על שלך.
מקווה שזה יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)