מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי בטן וקינאה בתינוקאיתן10/06/2008
שלום רב,
אני אבא לבת 4.
לפני חודשיים נולד לנו ילד נוסף למשפחה.
הבת שלי קיבלה אותו ברגשות מעורבים , מצד אחד שמחה ואהבה ומצד שני ריחוק מסוים והתעלמות.
למרות שאנחנו מקדישים לה מאז ה מ ו ן תשומת לב היא מדי פעם נעלבת מכל דבר וטוענת שאנחנו לא מתיחסים אליה.
בשבועיים האחרונים החלו להופיע לה כאבי בטן שמגיעים בהתקפות פעם - פעמיים ביום ,הכאב חולף לו ללא טיפול בתוך מספר דקות כל פעם.
עקב כך היא בילתה הרבה ימים בבית עם אישתי והתינוק.
ערכנו לה בדיקות רפואות שלא העלו דבר.
היום לאחר חופשת השבועות ואחרי שאתמול לא היתה תלונה על כאב בטן.
היא החלה להתלונן ולבכות ברגע שנכנסנו לגן.
הכאב "נעלם" עם החזרה הביתה.
השאלה שלי היא האם ייתכן שהכאב שמופיע הוא כתוצאה מקינאה באח הקטן שנשאר בבית עם אמא?
האם הכאב יכול להיות קשור לחוסר רצון ללכת לגן?
מה ניתן לעשות????
תודה,
איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וקנאה
מיכל שמש21/06/2008איתן, אכן נשמע שהשערתך הגיונית. כדאי ליתר ביטחון לשלול סיבה רפואית לכאבים, אך יתכן שזהו ביטוי לקושי שלה עם זה שהיא צריכה ללכת לגן , בעוד אמא והתינוק "עושים חיים" בבית. אם אין סיבה אובייקטיבית, לא הייתי מציעה להשאיר את הילדה בבית ברגע שמתלוננת. כדאי לשדר לה מסר אמפטי, ולהציע לה דרכים להקלת הכאב (חיבוק בובה אהובה למשל). במקביל יש לדאוג שתקבל זמן איכות משלה עם אמא, ללא התנוק. סמפוטמים הקשורים ללידת אח הן טבעיים, וחולפים עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)