מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה חברתית?טלי11/06/2008
בוקר טוב,
יש לי שאלה בקשר לבני בן ה-6, הוא מסיים את גן החובה וכבר מספר פעמים שהוא אומר שהוא לא רוצה ללכת לגן, הדבר לעיתים מלווה בבכי, כאשר אנו עוזבים אותו בגן, הוא בוכה מעט ונרגע לאחר מספר דקות. לפני כמה ימים אני לקחתי אותו לגן (בד"כ בעלי לוקח אותו בבוקר) והוא נאחז בי בחוזקה, תוך כדי בכי קורע לב וצעקות הוא לא רצה להשאר, נשארתי איתו מעט, ניסיתי לדבר איתו, להבין למה הוא לא רוצה להשאר אבל הוא בשלו, בסוף השארתי אותו ויצאתי הוא בכה עוד קצת ונרגע והיה כל היום בסדר (לדברי הגננת) כשהגענו הביתה בצהריים שאלתי אותו לפשר ההתנהגות והוא אמר שהוא לא רצה את העוזרת המחליפה וגם הגננת שלו לא היתה באותו היום והוא לא רצה להשאר וגם אמר שלא אוהבים אותו בגן. דבר שמאד מפליא אותו מאיפה הגיע המשפט הזה כי הגננת תמיד אומרת לי שיש לו תמיד חברים והוא אהוב על כל הילדים. הוא ילד מאד רגיש, רזה ונחבא אל הכלים, כזה שצריך להציע לו לשחק כי הוא לא תמיד יוזם.
גם הבוקר הוא אמר לבעלי שהילדים לא אוהבים אותו בגן.
איך להתנהג?
האם יש לייחס לזה משקל כבד או להתעלם/לא להתייחס למילים האלה? (בעלי אמר לו שכולם אוהבים אותו ושהילדים אוהבים אותו ושהוא ילד אהוב והוא בשלו - "לא נכון")* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית - תגובה
מיכל שמש21/06/2008אין ספק שהילד מאותת על מצוקה כלשהי, וכאן לא משנה אם המציאות האובייקטיבית היא שיש לו חברים או אין לו. יתכן שהוא אכן חש שלא בנוח בגן, ויתכן שהוא רוצה להעביר לכם מסר הקשור ליחסים ביניכם. אם הקושי ימשך, ניתן לפנות לפסיכולוגית הגן לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אוהב את הגן.
עינת07/07/2008אני נתקלת בבעיה דומה עם בני בן החמש. וכל פעם הטענה היא שהגננות או הילדים מעצבנים אותו .אומנם אין הדבר מלווהבבכי או בקושי להישאר בגן אך הוא מביע מורת רוח בכל בוקר מחדש. לא הבנתי את התשובה המדברת על "היחסים בינכם".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)