התמודדות עם בני בן ה- 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם בני בן ה- 3
    מיכל
    11/06/2007

אני אמא לשני בנים בן 7 ובן 3. הבן הקטן הוא ילד חכם, מאד כריזמטי, יוזם ומגיל קטן מאוד זכה להרבה תשומת לב ממבוגרים שהתרשמו מהיכולת המילולית שלו ומהתנהלותו הבוגרת לגילו. יחד עם זה, הוא מעולם לא היה ילד רגוע. הוא שחקן בנשמתו ומניפולטיבי. בחודשים האחרונים הוא אומר לא אחת שאינו רוצה ללכת לגן כי אינו אוהב את הילדים. הוא טוען שהם מציקים לו. כדוגמא לכך הוא מתאר מצב שבו הם תופסים את הכסא שלו. כשאני צופה בו משחק עם ילדים הוא מגלה לעיתים שתלטנות וכוחנות. מדבריו אני מבינה שהוא נמצא הרבה עם הגננות. אולם הגננות מספרות שהוא משחק עם הילדים. יש לו בעיקר שני חברים שהוא אוהב.
    הוא ילד חברותי בבסיסו והילדים רוצים בקרבתו. נראה לי שקשה לו כשהדברים לא הולכים כרצונו או שלא באים לו בקלות. אני רואה את זה לאחרונה גם במצבים של קושי במשחק או בכל דבר אחר. במצבים אלו הוא מגלה עצבנות וכעס.
    במקביל הוא מרבה להיעלב ולכעוס בכל פעם שאומרים לו לא או שמעירים לו.
    אני גם מתלבטת בהקשר זה האם להשאיר אותו עוד שנה בגן הנוכחי (גן פרטי) או להעביר אותו לטרום-טרום חובה לשנתיים הבאות.

אשמח לייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם בני בן ה- 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים עם בן 3

שרון באומל
    11/06/2007

שלום לך מיכל.
    הייתי שמחה אם היית יכולה להרחיב או לתת דוגמא מפורטת לגבי התנהגותו. למשל תני דוגמא לקונפליקט שיש בבית: מה מעורר אותו, מה הוא אומר ועושה, איך אתם מגיבים, מה קוה בעקבות תגובתכם. בנוסף לדוגמא, נסי לראות אם יש דפוסים שחוזרים על עצמם ולכתוב לי עליהם.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקוד הקונפליקטים

מיכל
    12/06/2007

הקונפליקטים הם בעיקר סביב משהו שהוא רוצה ולא יכול לקבל וכשאומרים לו לא. בנוסף הוא מתרגז במהירות כשמשהו מתקלקל לו או לא מצליח. התגובה שלו היא לקלל, לבעוט. לעיתים אני מנסה להרגיע אותו באמצעות מילה טובה או חיבוק ולעיתים אני מתעלמת מהזעם ונותנת לו להירגע. יש לציין שהוא נרגע די מהר ומתעשת. אבל ההיעלבויות והכעס יכולים לקרות בתדירות גבוהה. במצבים אחרים, כשהוא רגוע הוא יכול, להבדיל, לגלות בגרות יוצאת דופן.
    אתמול, למשל, ילדה תפסה לו את הנדנדה והוא נכנס לקריזה והחל לבכות ולכעוס כמה דקות עד שנרגע (כי נתנו לו נדנדה אחרת). בגן הוא יכול לפגוע בילדים אבל כשהם פוגעים בו הוא מאד נעלב וכועס. באופן כללי הדפוס הוא שהוא יכול להיות ילד מדהים, עד שקורה משהו שלא לרוחו.
    אני מנסה לחזק אותו בכל פעם שהוא מצליח להתגבר על הקושי וזה בהחלט עובד! קבעתי גם שיחה עם הגננת כדי שנראה לו שאנחנו הולכות באותו קו. הוא אימץ לעצמו דרך נוספת שהצעתי לו להעביר את הכעס לידיים למעוך אותו ולשחרר והוא מפתח את זה בעצמו בכל פעם. הוא מאד משתף פעולה ויחד עם זאת לפעמים זה חזק ממנו.

תודה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתגובה

מיכל
    17/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונפליקטים.

שרון באומל
    21/06/2007

שלום מיכל.
    עד גיל שנה וחצי-שנתיים לערך, ילדים תופסים עצמם ככל יכולים, כאומניפוטנטים. שום דבר לא יכול להם, והם לא מבינים את כוחם היחסי בעולם. החל מגיל שנתיים ילד מתחיל לתפוס את גודלו היחסי בעולם, ידיעה המלווה בכאב, על היותו קטן, חלש, ולא יכול לעשות כל מה שהמבוגרים יכולים. מתוך הידיעה הזו צומח הרצון לגדול ולהצליח. מסיבה כלשהי (אני מציעה לחשוב מהי) בנך מתקשה לקבל את המציאות הזו, וכשהוא נתקל במציאות שמראה לו שהוא לא כל יכול, לא הכי חזק, לא הכי שולט וכו', הוא לא מסוגל להתמודד עימה בצורה אדפטיבית.
    כל הדברים אותם את עושה עימו בהקשר זה הם נפלאים!!!!! כל הכבוד.
    הייתי מוסיפה איזשהו הסבר עבורו על המתחולל בעולמו הפנימי. משהו בנוסח: "לפעמים כשלא מצליחים משהו מרגישים לא שוויםנ מספיק/פחות טובים/חלשים/מפסידים (וכו') - איך הרגשת כשלא קיבלת את הנדנדה כשרצית?" (לפי הדוגמא שנתת). הידיעה שלו שיש מי שמבין את הקושי שלו מבפנים, עשוייה להקל עליו מאוד.
    יכול להיות שיהיה כדאי להתייעץ בהמשך עם איש מקצוע שיעזור לכם, כמשפחה, להתמודד עם הקושי הספציפי ולהבין את המשמעות שלו.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו