מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר מורכב בין אם לבת - זלזול ופגיעה, דאגה לבתאני21/06/2020
שלום וברכה,
הבת שלי יורקת עלי בפניי, דוחפת אותי ומתנהגת בזלזול בלתי נתפס.
זאת בד בבד לקשר אוהב וחם מאד שיש בינינו.
היא בת 12.5 אני בת 34 ומגדלת אותה לבדי לגמרי ללא נוכחות אביה לצערי. אבא שלי מידי פעם מגיע לבקר והיא לעיתים הולכת אליו לתקופה קצרה בחופש, אך מלבד זאת
אני מגדלת אותה לבד. היא ביתי היחידה והדבר הכי יקר בחיי.
יחד עם זאת הקשיחות והמרד שהיו כל החיים וכעת לצערי מקבלות פאן חזק יותר של גיל ההתבגרות, יחד עם היותי אמא מסורה, אוהבת ודואגת, המציבה גבולות איתנים במידת הצורך ויודעת גם להרפות היכן שאפשר, שקולה ומתיעצת.. - מפרק אותי! זו לא התקופה הראשונה בה נוהגת ביתי באלימות כלפי ומסרבת להישמע לבקשותיי גם שאלו נאמרות באופן ברור וחד-משמעי.
לצערי אני אובדת עצות, חשה שזה פוגע מאד ברגשותי, בבריאותי וביכולת תפקודי היום-יומית.
אודה לעצה מה עלי לעשות?
בברכה
נ.ב אני מניחה שיש צורך בטיפול עמוק יותר וכבר פניתי לתחנה כיוון שאין באפשרותי לממן טיפול ארוך טווח, יחד עם זאת אודה לשמוע את דעתכם המקצועית כדי לדעת כיצד לנהוג כעת.. השבת היה בינינו מתח עצום בעודה עושה דברים אלימים ומבזים כלפי וכאשר אני גוערת בה, יורדת עלי ומטיחה בי אימרות כמו "חולת נפש" בקול רם מול כל הרחוב וכדומה.
הדבר משעשע אולי ויש לחמול עליה אך מפאת הקושי הרב ממילא הכרוך בגידולה לבד וההתמודדות היום יומית עם מקרים מעין אלו שאני חשה שכל ההשקעה הרבה שאני משקיעה עבורה (פרנסה, מקום מגורים ראוי, נקיון, אוכל, פחות חברה ולמעשה כל חיי, מחשבה לחברה הגונה בשבילה בעודה בועטת ומורדת ובוחרת חברה מוזרה ולא טובה) יורדים לטימיון וכל השקעתי בה - לא שווה מאום.
זאת מול סירובה בחרוף נפש לקבל את סמכותי עליה גורמים לי למחשבות לשנות לה אפוטרופסות בלב נצבט וכואב...
זאת מהסיבה שאני בעצמי צעירה ומגדלת אותה לבדי מגיל צעיר וחשה שההתנגחויות האלה - יחד עם המאמצים הרבים להקנות לה יציבות וסביבה חמה ואוהבת - מפרקים אותי נפשית ואני לא עומדת בכך וחוששת מאד שזה עשוי במוקדם א -לפרק גם את הקשר בינינו ו ב- גם לפרק אותי בריאותית ו ג- אני דואגת לה ולעתידה וברור שהיא צריכה סמכות שתישמע לה.
אודה לשמוע מה דעתכם בנושא זה?
בברכה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 12 אלימה ומזלזלת
טובי פלד26/06/2020שלום אני
המצב אכן מורכב מאד אולם יש לו פתרונות.טיפול פסיכולוגי דרך קופת חולים הוא לא יקר במיוחד.כדאי מאד שתלכי לטיפול בעצמך לפני שתעשי דברים שיגרמו לכן לנזק ארוך טווח.
אל תתיאשי יש לזה פתרונות טובים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)