מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש טיפול פסיכולוג לילדים שהוא לא טיפול רגשי לפעוטות?ליאת24/06/2020
שלום,
ביתי האמצעית בת 5.5 היא ילדה חכמה מאוד לגילה אך במקביל דעתנית ועקשנית מאוד. גם בבית אנחנו מגיעים איתה להרבה מאוד חיכוכים וכעסים וגם בגן - יש ימים טובים יותר ופחות, אך בגדול היא מגיבה בעקשנות ותוקפנות לסיטואציות מסוימות. כמו כן - למרות שמסיימת גן טרום חובה, עדיין מתקשה מאוד בכניסה לגן בבוקר ומצד שני - מתקשה גם לעזוב את הגן בסוף היום. לאחר התלבטויות שלנו ושל הגננת אנחנו מרגישים שכן כדאי לחזק את הביטחון העצמי שלה ולעזור לה להשתחרר ממה שמציק לה, כשגם כיתה א' כבר נראית באופק.
אני ממש לא מבינה בתחום הטיפול הנפשי בכלל ובוודאי לא לילדים.
התחלתי קצת לברר והלכתי לאיבוד... אני מבינה שיש את כול סוגי הטיפולים הרגשיים למיניהם (אומנות, דרמה, וכו') שניתנים על ידי מטפלים שאינם פסיכולוגיים. לגבי פסיכולוגים - מכמה טלפונים שהתחלתי לעשות אני מבינה שבגיל הזה אין בכלל טיפול לילד עצמו אלא רק הנחיית הורים ואני לא חושבת שזה הכיוון שיעזור לנו, וגם הגננת מסכימה איתי.
אשמח שבשלב ראשון מישהו יעשה לי סדר - בלי קשר למקרה הספציפי של הבת שלי לגבי האפשרויות ובפרט האם אין טיפול פסיכולוגי לילדים עצמם? נשמע לי קצת מוזר ותמוה שיש רק טיפול רגשי לילד (לא על ידי פסיכולוג) או הנחיית הורים על ידי פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רגשי או פסיכולוגי
טובי פלד26/06/2020שלום ליאת
לדעתי אין הבדל בין טיפול רגשי או פסיכולוגי.הילדה ואתם ההורים זקוקים לטיפול והדרכת הורים. ולצערי הרב את יוצאת יותר מבולבלת מכל העצות. אני מציע לך להגיע לפסיכולוג ולקבל את התמונה המדויקת ותוך זמן קצר תדעי עם הטיפול יעיל או לו.
תוכלי אפילו לעשות שיחה ראשונה בטלפון .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)