מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות ילדה להורים גרושים ורצון בקרבת בת הזוג של האםמשה18/08/2020
שלום וברכה שמי משה, אני אבא לילדה מקסימה בת שלוש תיכף, גרוש.
הבת מגיעה אליי לעיתים קרובות מאוד וגם ללינות בביתי כבר תקופה מאוד ארוכה ורגילה אליי לחלוטין.
גרושתי חיה בזוגיות עם אישה, מאז שאני זוכר את הבת שלי ועד היום - לא הייתה פעם אחת שהיא ביקשה את אמא שלה "לכשעצמה" - רק את בת הזוג שלה.
ובנוסף תמיד כאשר עולה שיח יום יומי בו האמא עולה בשיח בשיח היא מזכירה גם את בת זוגתה, זה נראה כאילו מבחינת הבת - האמא לא קיימת או לחילופין האמא לא קיימת ללא בת הזוג שלה.
אם אצלי קורה שהילדה נעצבת ממשהו (לא תמיד מגיבה כך), משעמם לה לכמה רגעים (לא תמיד מגיבה כך), או שאני שם לב גבולות (לא תמיד מגיבה כך) אזי היא מבקשת את בת הזוג של האמא בטון עצוב ופנים עצובות.
אני באופן אישי קצת נעלב מזה, כי אני עושה מעל ומעבר לתת לבת שלי זמן שהות טוב, תקין, מעשיר, משמח ומחנך, אך יחד עם זאת אני מנסה שלא לתת לבת להבין שאני נעלב קצת בסתר ליבי מהעניין שלפעמים קורה שהיא רוצה את בת זוגה של האמא ולא "אותי" ברגעים הספציפיים האלו, עם ולמרות כי ברור לי שהיא מנסה להעביר לי מסר כל שהוא בעניין הנ"ל ולא סתם מבקשת אותה ברגעים ספציפיים.
את טיב הקשר בין הבת לבין בת זוגה של האם אני לא יודע – אני רק יודע שבת הזוג של האם מגדלת את הבת יותר מאשר האם ויותר מאשר ממני (כי לי יש זמני שהות קבועים מבית המשפט).
ברוב המכריע של המקרים אני פשוט עונה לה "כך כך לא כאן עכשיו היא בבית עם אמא, כשנחזור תראי אותה".
יודגש, בכללי, אני לא דוגל באותן דרכי חינוך וסדר כמו האמא, אני אב פעיל, מגונן ושם גבולות אך יודע לתת המון ספייס לבת לעשות גם כרצונה. אצל האם – זה ההפך המוחלט.
האם לא פעילה כמעט וכאשר כן היא שתלטנית נורא, מאוד מוחצנת וכל משפט שלה נאמר עם המון מימיקות, הבעות, שינויי טונים וכו'... לא הייתי מתבייש להגיד "חפירות טירוף" לילדה.
אין לי שיח עם האמא ע"מ ליישר קו חינוכי והיא איננה משתפת איתי פעולה מתוך משקעים אישיים שאינם קשורים לבת וזה היה כך עוד טרם הבת נולדה.
שאלותיי הן כאלה:
בראש ובראשונה – מה אני לא עושה בסדר אם בכלל? אני לא יודע ולכן אני שואל.
1.מדוע זה קורה שהילדה מבקשת את בת זוגה של האמא ולא אותי או את האמא עצמה?
2.איך עליי להגיב כשזה קורה ע"מ שהבת תבין שזו לא מניפולציה שתצליח לפעול כנגדי? כי ברור לי מעל לכל ספק שהילדה אצלי ממש לא "סובלת" בלשון העם, אלא חיה מצוין וטוב לה מאוד . ומאידך ברור לי מעל לכל ספק שהיא מבקשת את בת זוגה של האם מתוך מניפולציה כי זה ברוב המקרים אם לא כולם כאמור קורה כאשר היא רוצה משהו/ משעמם לה לכמה רגעים/ אני שם גבול או וואט אבר.
3. האם העובדה שהילדה מבקשת רק את בת הזוג של האם/ ואת האם מזכירה רק עם בת הזוג שלה ולעולם לא את אמא לבד – אמור להדאיג אותי מעבר לגבול הסביר? עוד לא נתקלתי בילד שבכל הזדמנות אומר שהוא רוצה רק מישהו ספציפי או בילד שלא מסוגל לצורך הדוגמא להזכיר את אמו מבלי להזכיר את אביו באותו המשפט. זה מוזר לי לגמרי.
אודה לתשובה מפורטת ומסבירה ככל הניתן! אני רוצה להבין את הבת שלי! תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה אוהבת את בת הזוג של האמא.
טובי פלד20/08/2020שלום משה
אתה פועל בסדר גמור אבל המצב פה מורכב.יש פה מצב של שלוש נשים מול גבר אחד.באופן טבעי הילדה מוצאת שפה משותפת עם הנשים. כדאי לך ללכת ליעוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)