מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצילו.........חסוי11/06/2007
בתי בת 3 ילדה נבונה ויש לי תינוק בין חודשיים וחצי, אני ממש "קורסת"
הפסקתי הנקה שכול כך רציתי בלית ברירה אין לי חלב שאבתי ולא יוצא לי כלום, היום החלטתי שאני מפסיקה . בתי הבכורה עושה לי בעיות לא רוצה להתקלח להסתרק, קוראת לי מפגרת, אומרת לי שהיא לא אוהבת אותי, נושכת אותי,ההתנהגות שלה מוציאה אותי מדעתי ואני מיואשת כי אני לא יודעת איך לגשת אליה ומה לומר לה. היא גם לא מקשיבה לי כמה שאני מנסה לדבר איתה בנועם ולהסביר לה. אני מרגישה שהכל נעשה בכוח דבר שאני לא רוצה שיקרה
רוצה אני לציין שהיא מקבלת המון אהבה ויחס כמה שאפשר שאני פנויה.מה אני עושה?איך אני גורמת לכך שהיא תשמע לי?אגב, לפני שאחיה נולג גם היו לי בעיות איתה במצבים מסויימים כמו מקלחת וכו' הכול צריך להעשות בטקסים וזה נמאס. אז היה לי הסבלנות והזמן אבל שעכשיו יש שניים זה קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא עייפה
שרון באומל11/06/2007שלום לך.
עייפותך וחוסר סבלנותך מובנות וטבעיות מאוד!!!!!!!!!!!!!! החודשים הראשונים לאחר הולדת הילד השני הם חודשים עמוסים וקשים, הדורשים הסתגלות והתארגנות מערכתית לא פשוטה. דומה הדבר להגדלת מכסת העבודה במפעל ללא הגדלה בכוח האדם. לכן, תני לעצמך להיות בעומד והעייפות ודעי שזה משתפר עם הזמן.
לגבי ביתך הבכורה: גם עבורה השיוני לא קל. מהיותה הילדה האקסקלוסיבית שלכם היא הופכת לילדה שאמורה לחלוק בכם (ובעצם בכל שהיה רק שלה) עם ייצור שהיא עדיין לא קשורה אליו ולא אוהבת אותו. ראשית, הייתי מתייחסת לכך. הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "פעם, לפני ש-X נולד היית רק איתנו. שיחקנו רק איתך, אכלנו רק איתך, קילחנו רק אותך וכו'.עכשיו אנחנו משחקים/ מקלחים/ מאכילים גם אותך וגם את X. לפעמים אנחנו לא יכולים להיות איתך כמו פעם כי X לא יכול לעשות שום דבר לבד. הוא לא יכול לאכול לבד, אז צריך לתת לו בקבוק, והוא לא יכול להתלבש לבד וגם לא להתקלח לבד ואפילו עדיין לא להירגע לבד ולשחק לבד בחדר ואנחנו צריכים להיות איתו הרבה. יכול להיות שזה גורם לך להיות עצובה וכועסת". הידיעה של הבת שלך שאת יודעת מה עובר עליה יכולה להקל עליה מאוד. ובנוסף, לתת לה אופציה לדבר על הכאב ולא "להתנהג" אותו.
לעצות נוספות וקונקרטיות הייתי ממליצה גם למצוא קבוצה לאימהות לילד שני לתמיכה, או להגיע למס' פגישות עם איש מקצוע, להבנה משותפת על המצב.
שיהיה בהצלחה רבה ומזל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך נוספת לתקשורת
רינת11/06/2007אמא עייפה, ליבי ליבי אליך. עצם השם שבחרת לעצמך משקף את הקשיים שלך.
רציתי להתייחס לדבר אחד בפניה שלך: כתבת " היא גם לא מקשיבה לי כמה שאני מנסה לדבר איתה בנועם ולהסביר לה."
אני חושבת שלידת אח (בעיקר ראשון) הינו שלב נורמטיבי אך קשה בהתפתחות של כל ילד. שלב המלווה בהרבה רגשות (מודעים ולא מודעים) שלא לגיטימיים. ואז, כשהכל בבטן, הילד כמו מתנהג את הרגשות שלו. בתך מנסה, לדעתי, להעביר לך את הקושי שלה באמצעות התנהגותה.
אבל אני מאמינה שהדבר שיעזור לה אינו שיחה נעימה והסברים. אני חושבת שלאפשר לילדה לשחק את הרגשות, ובאמצעות המשחק הן לבטא אותם, והן לעזור לה למצוא דרך להגיע להשלמה של המצב, יכול לסייע לה מאוד.
אם תרצי פרטים נוספים, את יכולה ליצור עימי קשר [email protected]
רינת - מטפלת במשחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)