מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התפרצויות אצל ילד בן שלוש וחצייעל15/06/2008
שלום,
בני בן שלוש וחצי ובדרך כלל מקסים וטוב לב. בערך פעם ביום או יומיים יש שלב שבו הוא מאוד מתרגז ממשהו (שהרבה פעמים לא מרגיז אותו אם הוא במצב רוח טוב) ואז מתחילה התפרצות של בכי ועצבים, הוא מכה, זורק דברים על הריצפה ונראה שאין עם מי לדבר. הבעיה הגדולה היא שאנחנו חסרי אונים כשזה קורה כיוון ששום דבר לא עוזר. אם נבקש ממנו ללכת לחדר להרגע הוא פשוט לא יעשה זאת ואם נכניס אותו לשם הוא יצא. בסופו של דבר הוא נרגע ומתחבקים, אך הוא לא מוכן לקבל את ההשלכות למעשיו.
אני מרגישה שאנחנו מציבים לו גבולות ברורים ושהוא מאוד ממושמע, אך כאשר הוא בתוך הכעס אני לא יודעת מה לעשות. בשלב מסוים אני מתחילה לאיים - אני שונאת לעשות זאת וזה בדרך כלל לא עוזר.
אשמח לעצה, אני רוצה לדעת איך לעזור לו להתמודד עם כל הכעס הזה ולדעת איך להתמודד עם זה בעצמי.
כשהוא פחות עיף תדירות ההתפרצויות קטנה.
תודה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות- תגובה
מיכל שמש18/06/2008שלום יעל,
נשמע שלילד שלך חסרים כלים לוויסות רגשי ולהבעת כעס. טוב את עושה כשאינך שולחת אותו לחדרו, שכן הוא פשוט אינו יודע להרגע לבד. כדאי בעת ההתפרצות לשדר נחישות ולא חוסר אונים, ולומר שתעזרי לו להירגע. בשלב ראשון כדאי לשקף לו מה מרגיש ("אתה עכשיו מאוד כועס"), כדי לתת מילים לתחושות, שיוכל להשתמש בהן בהמשך. המסר צריך להיות שקשה להירגע, אך אתם תשמרו עליו ותעזרו לו. אפשר לחבק,במקרים קיצונים חיבוק דוב, וללוות אותו בתהליך ההירגעות. לאחר שנרגע לא "לנאום" לו, אלא רק לומר בנחת שמאוד כעס, ונרגעתם יחד, ובעתיד ילמד להירגע וזה יהיה לו יותר קל. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)