התפרצויות אצל ילד בן שלוש וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התפרצויות אצל ילד בן שלוש וחצי
    יעל
    15/06/2008

שלום,
    בני בן שלוש וחצי ובדרך כלל מקסים וטוב לב. בערך פעם ביום או יומיים יש שלב שבו הוא מאוד מתרגז ממשהו (שהרבה פעמים לא מרגיז אותו אם הוא במצב רוח טוב) ואז מתחילה התפרצות של בכי ועצבים, הוא מכה, זורק דברים על הריצפה ונראה שאין עם מי לדבר. הבעיה הגדולה היא שאנחנו חסרי אונים כשזה קורה כיוון ששום דבר לא עוזר. אם נבקש ממנו ללכת לחדר להרגע הוא פשוט לא יעשה זאת ואם נכניס אותו לשם הוא יצא. בסופו של דבר הוא נרגע ומתחבקים, אך הוא לא מוכן לקבל את ההשלכות למעשיו.
    אני מרגישה שאנחנו מציבים לו גבולות ברורים ושהוא מאוד ממושמע, אך כאשר הוא בתוך הכעס אני לא יודעת מה לעשות. בשלב מסוים אני מתחילה לאיים - אני שונאת לעשות זאת וזה בדרך כלל לא עוזר.
    אשמח לעצה, אני רוצה לדעת איך לעזור לו להתמודד עם כל הכעס הזה ולדעת איך להתמודד עם זה בעצמי.
    כשהוא פחות עיף תדירות ההתפרצויות קטנה.
    תודה!
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות- תגובה

מיכל שמש
    18/06/2008

שלום יעל,
    נשמע שלילד שלך חסרים כלים לוויסות רגשי ולהבעת כעס. טוב את עושה כשאינך שולחת אותו לחדרו, שכן הוא פשוט אינו יודע להרגע לבד. כדאי בעת ההתפרצות לשדר נחישות ולא חוסר אונים, ולומר שתעזרי לו להירגע. בשלב ראשון כדאי לשקף לו מה מרגיש ("אתה עכשיו מאוד כועס"), כדי לתת מילים לתחושות, שיוכל להשתמש בהן בהמשך. המסר צריך להיות שקשה להירגע, אך אתם תשמרו עליו ותעזרו לו. אפשר לחבק,במקרים קיצונים חיבוק דוב, וללוות אותו בתהליך ההירגעות. לאחר שנרגע לא "לנאום" לו, אלא רק לומר בנחת שמאוד כעס, ונרגעתם יחד, ובעתיד ילמד להירגע וזה יהיה לו יותר קל. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו