ילדה להורים גרושים שרוצה לחזור לאמא שלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה להורים גרושים שרוצה לחזור לאמא שלה
    משה
    26/01/2021

שלום וברכה שמי משה, רקע : אני אבא לילדה מקסימה בת שלוש, גרוש - ללא תקשורת עם האם - ללא שיתוף פעולה עם האם - חווה ניכור הורי קשה מצד האם כלפיי הילדה.

הבת מגיעה אליי לעיתים קרובותלזמני שהות וגם ללינות בביתי כבר תקופה מאוד ארוכה ורגילה אליי לחלוטין.
    בכללי, אני לא דוגל, חי או מאמין באותן דרכי חינוך וסדר כמו האמא, אני אב פעיל, מגונן ושם גבולות אך יודע לתת המון ספייס לבת לעשות גם כרצונה ולהתפתח כאוות נפשה.
    אצל האם – זה ההפך המוחלט.
    האם שתלטנית נורא, מאוד מוחצנת וכל משפט שלה נאמר עם המון מימיקות, הבעות, שינויי טונים וכו' - לא הייתי מגזים להגיד "חפירות טירוף" לילדה.
    איני רוצה להכנס מדי לעומקי הדברים כי אין בהם קשר רב, רק אגיד מנק' המבט שלי :
    אני אישית לא חווה שהילדה "מתה על אמא שלה" כמו שאומרים, אלא יותר מתנחמת בה או בתנאים לא תואמי גיל שהאמא מאפשרת לה, נניח בקבוקי פטמה, מוצצים בכל פינה, איפור כל הזמן לילדה, אודם, שמלות וכו'. לדוגמא, הבת שלי לעולם לא שמחה לחזור לזרועות אמה באמת או רצה אליה או שמחה או מחייכת, להבדיל ממה שקורה כאשר היא רק שומעת שאני דופק בדלת כשאני מגיע לאסוף אותה.
    הבת שלי ***נורא מוטרדת כבר בגילה הצעיר*** ממראהה החיצוני וגם כאשר היא אצלי היא לא חודלת מלהתעסק בעיקר באלו – אני מאפשר לה – אך עם גובולות – תוך כדי שאני מנסה להנחיל לה שהיא אהובה ומתוקה בכל מצב.
    יחד עם כל האמור שאלתי היא :
    בזמני שהות איתי - הילדה שלי לעיתים ממש "חופרת" על מתי הולכים לאמא, ונראה שהיא רוצה לחזור לבית של האם. כאמור, אני אישית לא מרגיש שזה נובע מגעגוע או אהבה אלא נחמה כל שהיא (ואני מאוד, אבל מאוד מודע ורגיש לילדה) או תנאים שאני שם בהם גבולות מתוך דאגה לחנוך ולהתפתחות התקינה שלה.

מה עליי לעשות מול הילדה במצבים כאלה ? אני לא נפגע מזה או משהו – גם תמיד כשזה קורה אני אומר לה "ב בשעה כך כך נלך לאמא" – השאלה היא איך עליי להגיב במצבים כאלה לילדה ? קודם כל כדי להסב לה שלווה. שנית בשביל להרגיל אותה שכשהיא אצל אבא - אז היא אצל אבא.
    והאם אפשר לקבל חוות דעת ללמה הילדה מתעניינת ב "מתי הולכים לאמא" בתדירות גבוהה ?
    יודגש, האמא לא פעילה בחיי הבת המון, מישהו מטעמה של האם מטפל בבת יותר ממנה עצמה כאשר היא אצלה ברוב השבוע - האם יכול להיות שלבת שלי יש איזו "חרדת נטישה" מאמה ולפיכך היא מחפשת אותה ?

תודה מכל הלב על הסיוע !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה רוצה לחזור לאמא

טובי פלד
    02/02/2021

שלום משה
    הבת שלך דומה גנטית לאמא שלה ודומה לה בתכונות וברגשות.
    היא מרגישה קרוב מאד למה שאמא שלה מרגישה.
    היא עלולה גם להתנתק ממך ?
    מצטער שאני מפחיד אותך קצת.זו לא כוונתי.
    היא לא עושה מניפולוציות זה מה שהיא מרגישה.
    אני חושב שאתה פועל נכון עם הילדה.
    כדאי מאד שתלך לייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו