גמילה מקקי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מקקי
    רונה לי
    16/06/2008

שלום!
    בני בן 3 וארבעה חודשים. לפני כחודשיים החלנו גמילה מחיתולים וההגמילה מפיפי נעשתה ללא בעיה.
    עם זאת גמילה מקקי לא מתקדמת והוא ממשיך לעשות בתחתונים למרות שהצענו לו חיתול, סיר או ישבנון הוא מסרב בתוקף להודיע וממשיך לעשות בתחתונים מדי יום.
    הגננת העירה את תשומת ליבי שלדעתה יש לחזור לחיתול באופן מלא. מה דעתך? האם חזרה לחיתול לאחר שנגמל לחלוטין מפיפי לא תתסכל אותו יותר או שמא חוסר היכולת לשלוט בעשיית הקקי היא המתסכלת?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרונה לי - גמילה

מיכל שמש
    17/06/2008

שלום רונה לי,
    ראשית, הקושי של ילדך הינו קושי נפוץ ביותר. רבים מהילדים מפתחים קשיים שונים סביב עשיית צואה מחוץ לחיתול, ובעזרת התנהלות הורית מתאימה הקושי חולף בהמשך. הרעיון להחזיר טיטול לילד שכבר נגמל הוא רעיון רע, שאין לו שום יתרון. ניתן לומר לילד שאנו רואים שקשה לו לעשות קקי בסיר, ולהציע לו טיטול, שינתן רק כאשר הוא מבקש לעשות קקי. אם הוא מסרב, כדאי להגיע לסידור בו עשיית הצרכים עצמה (אפילו בתחתונים) מתרחשת במקום פיזי מסוים, ולא תוך כדי משחק או בפרהסיה, ובסיום עליו לומר לכם שעשה , לגשת למקלחת ולבקש החלפה. אין להגיב בכעס, ויש להעביר מסר שאנו סומכים עליו שיגמל כאשר יוכל. אפשר לאמן באופן הדרגתי לישבה על הסיר, אך לא ללחוץ, ואם כבר עושה פעם בסיר לא להזדרז ולעשות "חגיגות", על מנת שלא יבהל. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו