התעוררות בלילה ילדה בת שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התעוררות בלילה ילדה בת שנתיים
    מיכל
    18/06/2008

שלום רב
    יש לי ילדה בת שנתיים. ילדה טובה, ממושמעת, אין בבינינו במהלך היום חיכוכים/עימותים משמעותיים, והיא גדלה באווירה רגועה.
    בשבועיים האחרונים היא מתעוררת כל לילה בבכי, מבקשת אור, חיבוק, דובי, ליטוף... את האור אני מדליקה, דובי אני לא מוכנה לתת (מכיוון שאחרי רגע היא אומרת שהדובי מפריע ולהוציא אותו, ויש לה בובות אחרות במיטה - הבובות 'הרגילות' שלה).
    אם משאירים אותה לבכות אז אחרי כמה דקות היא צועקת שיש לה נזלת...
    מה צריך לעשות? מה לגיטימי? לחבק וללטף בלילה? להבהיר שעכשיו לילה וצריך לישון? (אגב היא לא מגיעה לשלב שהיא מתישבת במיטה או רוצה לצאת - היא עייפה). האם לבוא לקנח לה את האף בכל פעם - ארבע - חמש פעמים לא משנה כמה פעמים היא קוראת לנו?
    גם כשהיא הולכת לישון בערב קשה לה להירדם, וגם אז היא טוענת שיש לה נזלת, מה שברב המקרים אינו נכון...
    למי יש כח לקום ולקנח לה באמצע הלילה את האף כל כך הרבה פעמים?
    מה עושים?
    הורים מותשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעוררות בלילה

מיכל שמש
    21/06/2008

מיכל,
    גיל שנתיים אינו גיל פשוט עבור פעוטות (והוריהם...). הדחף להיפרד מההורה ולהתרחק ממנו על מנת לבנות אוטונומיה, מעורר לעתים חרדות וצורך להתקרב חזרה, והרגש המתלווה הינו בלבול. נראה שהילדה זקוקה ליותר תמיכה בתקופה זו, ויש לספק לה זאת. המסר בעת הרגעה בלילה צריך להיות חד משמעי- טיפול ב"מטרד" (במקרה זה - נזלת), וחזרה לחדריכם. איני ממליצה לתת לילדה לבכות, אך ניתן לשים לה ממחטה וללמדה לקנח בעצמה. אם תהיו מחרצים, תקופה זו לא תימשך זמן רב, ותוכלו כולכם לשוב ולהינות משנת לילה שלווה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו