פחד מהזדקנות ומוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מהזדקנות ומוות
    sophy
    18/06/2008

בתי בת 5.5 ולפני כשבוע היא פתאום שאלה אותי מה קורה לאנשים כשהם מזדקנים? ומה קורה אח"כ? ומה זה למות? לא ידעתי כ"כ מה לענות אז העברתי אותה לנושא אחר. מאז כל יום היא מזכירה את זה. היא אומרת שהיא אף פעם לא רוצה להזדקן ושאמא ואבא אף פעם לא יהיו זקנים. וכשאני אומרת לה לא לדאוג - יש עוד המון המון זמן שזה יקרה - היא מתחילה לבכות ולהגיד "לא, אני אמרתי שאני לא רוצה בכלל שנהיה זקנים, אף פעם...".
    אני לא יודעת איך להגיב לזה. מצד אחד אני לא רוצה לשקר ולהגיד שאף פעם לא נזדקן ולא נמות, מצד שני אני לא רוצה להלחיץ אותה עוד יותר.
    יש לציין שלא קרה שום דבר מיוחד בתקופה הזאת. דיברתי עם הגננות שלה והם אמרו שהן לא דיברו על זה בכלל, אבל בשבוע האחרון היא נראית מאוד לחוצה והן לא ידעו למה...
    אני לא מבינה איך היא הגיעה בכלל לנושא הזה ...
    איך אני אמורה להתמודד עם המצב? האם יש איזה חומר שמסביר בנושא? ספרים מומלצים לילדים בגילה שמסבירים בצורה לא מאיימת מה זה הזדקנות ומוות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהזדקנות ומוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד ממוות

מיכל שמש
    21/06/2008

סןפי
    השאלה שלך איך הילדה בכלל הגיעה לנושא הזה אינה השאלה המרכזית. בהנחה שמדובר בילדה נבונה, נראה שהיא נחשפה לאינפורמציה כלשהי, שעוררה בה תהיות וחרדות, והפעילה את העיסוק בנושא המוות, כאשר גיל זה הינו בדיוק תקופת מעבר לתפיסה בוגרת של מוות, כולל סופיות המוות ואי ההפיכות שלו. כדאי לספק לה תשובות במידה, גם דרך ספרות ילדים עשירה שקיימת בתחום. במקביל כדאי לעסוק בפעולות מרגיעות, ולא להיגרר להסברים אינסופיים או שהינם מעבר ליכולת הכלה בגיל זה. אם עדיין תיתקלי בקושי, מומלץ לפנות לייעוץ.
    אגב, למרות שאנו כמבוגרים יודעים שבכל רגע עלול (חס וחלילה) לקרות לנו משהו, אנו מספקים לילדים תחושה של ביטחון, שהינה אשליה הכרחית עבורם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו