איך להגיב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להגיב
    ענבר
    18/06/2008

שלום.
    יש לי ילדה בת שש ומזה כמה חודשים היא מאוננת כל לילה לפניי שהיא נרדמת.בהתחלה לא ידעתי מה לומר אז רק אמרתי לה שזה מסוכן ושהיא יכולה לפצוע את עצמה באיבר המין..זה לא ממש עזר אז קיויתי שאולי אם אני לא יעיר לה ה'הרגל' הזה ייפסק..עליי לציין שבמהלך היום אין לה שום התנהגות פרובוקטיבית או התערטלות והיא לא נוגעת בילדים אחרים וגם לא בעצמה..זה קורה רק בלילה כאילו "להרדים" את עצמה..מה שמטריד אותי בנוסף לזה שמעוצמת הנגיעה ממש רועדות לה הרגליים כאילו "מהנאה" השאלה היא איך ואם בכלל להגיב..מאחר והתופעה נמשכת כבר המון זמן.

בתודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להגיב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם מישהו יכול להגיב לשאלתי...

ענבר
    19/06/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות כדרך להירדם

מיכל שמש
    21/06/2008

ענבר שלום,
    התנהגות של חיכוך אברי המין אצל ילדים בגיל הזה נחווית לעתים כדרך להירגעות ללא הקשר מיני. הילדה כנראה למדה שהפעילות מסבה לה הנאה, מרגיעה , ומאפרת גשר נעים בין עירות לשינה. ההתנהגות לכשעצמה אינה מזיקה, אולם אם העוצמות מפריעות לך, או שנראה לך שהיא באמת עלותה לפצוע עצמה, מומלץ ללמד אותה דרכים מרגיעות אחרות להירדמות (בלי להוקיע מפורשות את ההתנהגות הזאת), כמו ליטוף ידה, חיבוק בובה אהובה, האזנה למוזיקה נעימה, וכדומה. כדאי גם לבדוק האם קרה לאחרונה משהו שהכניס את הילדה למתח מוגבר, שהוביל לצורך בהרגעה מסוג זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו