ילד בן 5 וחצי - חשש מכעס

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 וחצי - חשש מכעס
    נטע
    08/12/2021

שלום רב.
    בני הבכור בן ה 5 וחצי מאוד חושש שמא אנו ההורים נכעס עליו.
    כלומר, אם אנחנו אפילו מעט מדברים אליו בטון כעוס, או אפילו מעט מדברים בתקיפות, הוא ישר שואל אם אנחנו כועסים ואם אנחנו סולחים לו.
    לדוגמא, היום בלילה ביקשתי ממנו שיכנס למיטה לישון. הוא התמהמה, ואז אמרתי שוב בטון מעט יותר סמכותי, שייכנס בבקשה למיטה בלי להתמהמה. הוא מיד אמר סליחה ושאל אם אני כועסת ואם אני סולחת לו. השבתי שבוודאי שאני סולחת, ושמותר לפעמים לכעוס אחד על השני.
    לתחושתי העניין רק הולך ומחריף ואינני יודעת מה לעשות חוץ ממה שאני עושה עד כה, שזה להסביר שכעס הוא רגש טיבעי, שהורים תמיד סולחים לילדיהם וממשיכים לאהוב, להרגיע, וכו'.
    אשמח לשמוע מה דעתך.
    תודה רבה
    נטע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 וחצי - חשש מכעס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדים פוחדים כשהורים כועסים עליהם

טובי פלד
    27/12/2021

שלום נטע
    ילדים פוחדים כשהורים כועסים עליהם.לילד יש רמת חרדה גבוהה יש גם פחד.מקור הפחד הוא פחד נטישה שלכולנו יש. זה הרגש הראשון שילד מרגיש כשהוא נולד. תנסי לכעוס פחות על דברים שלא נעשים כרצונך.התגובה שלך היא טובה את יכולה להוסיף שההורים תמיד יהיו אתך ולא לת לעניין הכעס חשיבות גדולה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו