מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לסלוח לילד?אני19/06/2008
יש לי ילד בריא ומקסים בן 2 ותשעה חודשים(ילד ראשון)
רציתי לדעת איך להתנהג איתו? כאשר הוא עושה מעשה לא טוב(כמו לזרוק משחק מהחלון) אני אומרת לו להפסיק ולא לחזור על כך..הוא לא מקשיב וחוזר על המעשה הזה...לכן אני מענישה אותו ואומרת לו שהוא לא יקבל את הממתק שלו בצהרים...ואז מתחילה הבעייה...
הוא מתחיל לבכות וללטף אותי בפנים ולהתחנן שאני יסלח לו....איך אני אמורה להגיב?לסלוח לו?או לעמוד על המילה שלי ולא לתת לו את הממתק.
מצד אחד חשוב שתיהיה לי מילה ..אך מצד שני סלחנות...
אשמח לקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצפה לתשובה
אני19/06/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיבה לכך שמדלגים על השאלה שלי?
אני20/06/2008האם היא לא מתאימה לפורום הזה?אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
מיכל שמש21/06/2008שלום רב,
נשמע שהילד שלך נבון, ויודע היטב איך לתפעל אותך. לגבי ה"סליחה" באופן כללי,
לגבי ענישה - אישית אני מעדיפה לנקוט בדרך של חיזוקים חיוביים על התנהגות רצויה ולא ענישה. ואם כבר ענישה, חשוב שתהיה קשורה ישירות למעשה שנעשה. לדוגמא: על מעשה כמו זריקת צעצוע מהחלון, כדאי להרחיק למספר ימים את הצעצוע (בהנחה שהוא הוחזר) ולומר פשוט " לא שמרת על הצעצוע, ולכן הוא נח עכשיו". במקרה כזה אין לוותר , ויש להחזיר את הצעצוע רק לאחר הזמן שנקבת מראש. אפשר לומר לילד שאת אוהבת אותו, אבל המעשה שעשה לא מקובל עלייך. אם מנסחים זאת כך, ה"סליחה" עצמה הופכת פחות רלוונטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל-תודה רבה
אני21/06/2008..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיי חזקה
ליטל22/06/2008קודם כל אני חושבת שאת צריכה לעמוד על שלך אם החלטת שזה הדבר הנכון כרגע לא לתת לא את הממתק אז לכי על זה עד הסוף בלי פקפוקים בנך מרגיש את החוסר שלמות שיש בתוכך.
אני חושבת שאחרי שילד בגיל כזה עושה מעשה לא בסדר את ציכה לקחת אותו בחיבוק ולהיות רשמית וחזקה ולהסביר לו מה המעשה חשוב שהילד יקח אחריות וירד להחזיר את המשחק
הממתק לא עונש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)