האם לסלוח לילד?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם לסלוח לילד?
    אני
    19/06/2008

יש לי ילד בריא ומקסים בן 2 ותשעה חודשים(ילד ראשון)
    רציתי לדעת איך להתנהג איתו? כאשר הוא עושה מעשה לא טוב(כמו לזרוק משחק מהחלון) אני אומרת לו להפסיק ולא לחזור על כך..הוא לא מקשיב וחוזר על המעשה הזה...לכן אני מענישה אותו ואומרת לו שהוא לא יקבל את הממתק שלו בצהרים...ואז מתחילה הבעייה...
    הוא מתחיל לבכות וללטף אותי בפנים ולהתחנן שאני יסלח לו....איך אני אמורה להגיב?לסלוח לו?או לעמוד על המילה שלי ולא לתת לו את הממתק.
    מצד אחד חשוב שתיהיה לי מילה ..אך מצד שני סלחנות...
    אשמח לקבל עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לסלוח לילד?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצפה לתשובה

אני
    19/06/2008

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש סיבה לכך שמדלגים על השאלה שלי?

אני
    20/06/2008

האם היא לא מתאימה לפורום הזה?אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה

מיכל שמש
    21/06/2008

שלום רב,
    נשמע שהילד שלך נבון, ויודע היטב איך לתפעל אותך. לגבי ה"סליחה" באופן כללי,

לגבי ענישה - אישית אני מעדיפה לנקוט בדרך של חיזוקים חיוביים על התנהגות רצויה ולא ענישה. ואם כבר ענישה, חשוב שתהיה קשורה ישירות למעשה שנעשה. לדוגמא: על מעשה כמו זריקת צעצוע מהחלון, כדאי להרחיק למספר ימים את הצעצוע (בהנחה שהוא הוחזר) ולומר פשוט " לא שמרת על הצעצוע, ולכן הוא נח עכשיו". במקרה כזה אין לוותר , ויש להחזיר את הצעצוע רק לאחר הזמן שנקבת מראש. אפשר לומר לילד שאת אוהבת אותו, אבל המעשה שעשה לא מקובל עלייך. אם מנסחים זאת כך, ה"סליחה" עצמה הופכת פחות רלוונטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל-תודה רבה

אני
    21/06/2008

..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיי חזקה

ליטל
    22/06/2008

קודם כל אני חושבת שאת צריכה לעמוד על שלך אם החלטת שזה הדבר הנכון כרגע לא לתת לא את הממתק אז לכי על זה עד הסוף בלי פקפוקים בנך מרגיש את החוסר שלמות שיש בתוכך.
    אני חושבת שאחרי שילד בגיל כזה עושה מעשה לא בסדר את ציכה לקחת אותו בחיבוק ולהיות רשמית וחזקה ולהסביר לו מה המעשה חשוב שהילד יקח אחריות וירד להחזיר את המשחק
    הממתק לא עונש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו