ילד שלא מספר ואומר שכואב לו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שלא מספר ואומר שכואב לו
    חגית
    22/04/2022

היי יש לי ילד על הרצף בתפקוד גבוה .
    כאשר הילד מקבל מכה נופל או כל דבר גם בבית וגם בגן הוא לא מוכן לספר שכואב לו (וכואב לו) כשאני שואלת אותו האם כואב לו הוא מתחיל לבכות ואומר לא לא כואב כאילו שחלילה שיכאב
    כמובן שאני משוחחת איתו ואומרת לו שזה בסדר שכואב ושגם לאמא כואב כשהיא מקבלת מכה וגם אמא בוכה כשכואב
    איך אני יכולה לגרום לו לספר לי שכואב לו מעבר לשיקוף הסיטואציה ?! כמובן ההתנהגות הזאת מטרידה אותי מפני שאני חוששת שאם יקרה לו משהו או יכאב לו הוא לא ישתף אותי ואני לא ידע מה עובר עליו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שלא מספר מה כואב לו

טובי פלד
    05/05/2022

שלום חגית
    שני תהליכים מעורבים בתגובה של הילד 1. הקושי להבין סיטואציות חברתיות ולהבין מה מרגיש הצד השני. 2. החרדה שהוא חש. הוא לא מבין שאת דואגת לו ואם הוא מספר לך מה כואב לו את יודעת יותר טוב איך לעזור לו. הוא מרגיש שאת חרדה לו והחרדה שלך עוברת אליו ואם יספר לך תיתגבר החרדה שלו. כדאי לקבל הדרכת הורים יותר מדויקת כדי למנוע את מה שאת חוששת שיקרה ,שלא יספר לך כשכואב לו
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו