מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתוליםאמא12/06/2007
ביתי בת שנה וחצי וכבר כשבועיים החלה בעצמה בתהליך גמילה.
היא תמיד שנאה את הטיטול והחלה מורידה אותו. הראתי לה סיר והיא התלהבה לשבת עליו ולעשות פיפי (מוחאת לעצמה כפיים) היא יודעת לומר סיר וכשלא יוצא לה פיפי אומרת אין. למעשה מיד לאחר הגן בשעה ארבע ועד שמונה כי כבר שבועיים בלי טיטול וחוץ מהפיפי הראשון לאחר הורדת הטיטול כמעט ואין פספוסים. כאשר בורח לה פיפי היא בוכה וצועקת סיר, לפעמים גם הפיפי השני מעט בורח ואחר כמה טיפות היא עוצרת רצה אלי וצועקת סיר או בוכה בכי מסויים מאוד. יש לציין כי היא עושה פעם בשעה, שעתיים. אוהבת נורא את התחתונים ובוכה כשמלבישים לה טיטול. גם בשנת הצהריים הטיטול לרוב יבש.
שאלתי היא מה עכשיו? היא בתינוקייה ויהיה להם קשה נורא להוריד את הטיטול ולהתמודד עם פיספוסים. יש לציין כי אני מורידה לה את הטיטול מיד כשהיא מתעוררת בבוקר אך כנראה באיחור כי שעה שלמה עד הגן אין לה כלום ואז היא כבר עם טיטול.
חשבתי לתת לה להיות עם טיטול תחתון בגן ולהביא סיר לגן כדי שהצוות יושיב אותה בזמנים קבועים או כאשר היא מבקשת (עדיין מתקשה להוריד תחתונים). האם זה יעיל? אודה על עצות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
שרון באומל12/06/2007שלום לך.
אם תוכלי לדבר עם המטפלות בתינוקייה לגבי תחילת תהליך הגמילה, אני חושבת שזה הכי טוב. אני באמונה שכשמתחילים לגמול, מורידים את החיתול לגמרי (אולי לתק' קצרה משאירים בלילה), ולוקחים בחשבון פיספוסים. אם בתינוקייה מוכנים לעשות גמילה לילדים, הם בוודאי רגילים גם "לפספוסים" ולא נראה לי שהשד נורא כ"כ.
אולם, אם הם לא מוכנים לשתף איתך פעולה, תאמרי לילדתך שבבית היא הולכת להיות בלי חיתול, ולעשות קקי ופיפי בסיר ושבינתיים בגן, היא תהיה עם חיתול. כדאי להסביר לה את זה, על מנת לא ליצור אצלה בלבול. אם תוכלי למצוא ראציונאל לכך, מה טוב.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה בת שנה וחצי
אמא16/06/2007תודה על התשובה.
אתמול והיום הורדנו לקטנה את הטיטול למשך כל היום. אתמול חוץ מפעמיים הכל היה פספוסים בלילה טיטול.היום היה ככה: בבוקר עשתה קקי חצי בסיר וחצי על הרצפה (לפי סדר זה), פיפי (לאחר שעה) בסיר, אח"כ פספוס שוב בסיר ופספוס, בסיר, כאן היה פספוס כי היא באה אלי ומשכה אותי ולא שמתי לב. בערב בשש נראה כי נמאס לה שמה את הסיר ליד השרותים של אח שלה התיישבה על הרצפה בסלון עשתה פיפי ויחד עם זאת צעקה לי: רצפה וסמנה באצבע (נו נו נו) ונראה כי עשתה זאת בכוונה.רחצתי אותה בשבע בערב ושמנו לה תחטול (פעם ראשונה שהסכימה לאורך כל היומיים)
היא שומרת על רווחים של שעה וחצי לפחות, משחקת בבובה שמה על הסיר כאילו עושה פיפי, כשיושבת על הסיר עושה פש... ומוחאת כפיים וקמה אם הצליחה. מסרבת לשבת על הסיר כשאין לה ומספר פעמים בקשה סיר ולא יצא.
לי נראה כי היה יום מעודד, אך חמותי טוענת שאני גורמת סבל לילדה ועד שהיא לא תדע לומר אני עושה קקי/פיפי בזמן שהיא עושה בטיטול אין מה להתחיל.
מה דעתך?
נ.ב בתינוקיה אמרו שהילדה צריכה להתרגל שיש סיר בגן וקודם הם יקחו אותה לעשות בסיר עם תחטול למשך השבוע נראה מה יהיה בשבת הבאה ואז נחליט מה הלאה. פשרה.
מצטערת על המגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
שרון באומל16/06/2007נשמע בסדר גמור.
בהצלחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)