מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 6 עם דימוי גוף נמוךעדי01/08/2022
הבת שלי בת 6 (עולה עוד חודש לכיתה א). לאחרונה שיתפה אותי שהיא לא אוהבת את הגוף שלה (באלו המילים ממש) ושהיא חושבת שהיא שמנה. על כל הדעות ובאופן אוביקטיבי, היא לא שמנה. יש לה חברות דקיקות ממנה וחברות מלאות הרבה יותר ממנה. הסברתי לה שלכל אחד יש גוף אחר (לא רק ביחס למשקל) ושהיא ממש לא שמנה, אך ניכר שלא הצלחתי להגיע אליה עם ההסבר. היא אומרת שהיא רוצה להראות כמו אחת החברות הדקיקות שלה (נקבה בשם בספציפי) שלתפיסתה רזה ויפה יותר. היא שיתפה אותי שהיא לא אוהבת את הבגדים שלה והבגדים שהיא כן אוהבת לא יהיו יפים עליה כי היא שמנה (שוב, ממש לא שמנה).
אציין שהיא ילדה אהובה, מוקפת בחברים וחברות מכל המינים והצורות. היא ילדה דעתנית ובוגרת בבית ובמסגרות. תמיד מציינים בפני (גננות והורים של חברים) שהיא ילדה מיוחדת- מאוד חברותית ומאוד מנהיגה בקטע טוב. לכן מוזר ומדאיג אותי גילוי החוסר ביטחון הזה.
אני עצמי נמצאת ארבעה חודשים אחרי לידה והריון בו עליתי 30 קילו. אולי עצם השינוי הפיזי שאני עברתי נתפס בפניה כלא יפה ( מי יכול להאשים אותה בעצם? גם בעיני עצמי זה ככה).
אני לא יודעת איך לגשת לסיטואציה הזאת ואני מאוד מפחדת שחוסר הביטחון ילווה אותה מכאן והלאה. מה לומר? האם יש צורך בהתערבות חיצונית?
מצורפת תמונתה, להמחיש שאכן איך צורך (לעניות דעתי) בדיאטנית או טיפול מסוג זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בת 6 חושבת שהיא שמנה
טובי פלד01/08/2022שלום עדי
האמירות שהיא שמנה נובעות מתחושות חרדה שמושלכות על צורת הגוף והמשקל.זו בעיקרה חרדה חברתית שהמקור שלה הוא ביולוגי מולד. אני מציע שתדברי אתה על התחושות שלה תעודדי אותה אל תקריני חרדה אולם תקריני הבנה לתחושות . ותפני אותה לעיסוקים אחרים מעבר לחושות הגוף .אל תראי לה כעס. אם כל זה לא יועיל לגמרי תפני לאיש מקצוע להדרכת הורים.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)