מיעה סלקטיבית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיעה סלקטיבית
    חלי גרנטשטיין
    25/06/2008

אני אמא לשני בנים בני 4 ו2.5 , הקושי שלי איתם הוא שמיעתם הסלקטיבית כלומר, הם נותים לא לשמוע אותי או את בעלי כשהם אינם רוצים.
    לדוגמא כשהם נוגעים במשהו שאסור להם או כשאנחנו מבקשים מהם לעשות משהו כמו לצחצח שיניים וכך נוצר מצב שכל יום אני מגיעה למריבה איתם על חוסר היחס שלהם וכל בקשה מסתיימת באיומים ובחירות .
    אני חווה את היחסים איתם בעיקר כתסכול וקשה לי להמשיך ולגרות לילדים שלי תחושה של חוסר סיפוק ופירגון
    זקוקה לעצה בדחיפות
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיעה סלקטיבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמיעה סלקטיבית?

מיכל שמש
    25/06/2008

חלי,
    הוספתי סימן שאלה ליד קביעתך לגבי הקושי של ילדייך "שמיעה סלקטיבית". הרי אין תופעה כזו באמת. הילדים פשוט למדו להפיק רווחים מהתנהגותם, , ובכך משיגים תשומת לב מכם או שנמנעים מפעילויות לא אהודות. באופן מפתיע או לא, גם הם במצוקה, כי בפני כל פניה שלכם, הם אינם יודעים באמת איך להגיב. תגובה הורית חד משמעית, באמצעות דרישה לביצוע מטלות כמו צחצוח שינים, או באמצעות חיזוקים על התנהגות חיביות, משחרת את הילדים מעול הניהול של עצמם. באם תובנה זו לא מספיקה, אנא פני לייעוץ, או הצטרפי לקבוצת הורים במקום מגורייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו