בעיות חברתיות-כיתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות-כיתה א'
    שרון
    25/06/2008

בני כמעט בן 8, ילד ביישן וחסר בטחון עם בעיות מוטוריות ותקשורתיות לומד בכיתה א' רגילה. אין לו כמעט חברים בכיתה ואינו מרבה להפגש עם חברים אחר הצהריים. לאחרונה התחבר עם ילד מהכיתה שמרבה לנגוע בו, לטפס עליו ולדחוף אותו - כלומר מרבה בנגיעות פיזיות עם בני, אני שמה לב שכך החבר נוהג עם ילדים אחרים והנגיעות הללו מקובלות בסביבת בני. בני לא אוהב זאת , לעיתים משתף פעולה ואז מחייך ולא מתנגד, לעיתים אומר "די" בקול חלוש. אני לא יודעת איך להגיב ולא אוהבת את עניין התקשורת הפיזית.- גם כשהחבר ביקר בביתנו , הם"הלכו מכות" למרות שבני לעולם לא הגיע לסיטואציה כזו לפני כן. בינתיים לא הערתי לחבר ואני מתלבטת אם לנקוט בפעולה כלשהי (לדבר עם החבר, אימו, עם המורה) או שלהניח לעניין, ההתלבטות שלי נובעת מכך שאם מדובר בנגיעות חברתיות ולא הצקות אלימות וכך מקובל בקרב סביבת בני, אם אתערב , אגרום עוד נזק חברתי לבני וכן אם אתערב, אני לא נותנת לו לנהל את חייו וללמוד להתמודד עם קשיים בחיים. לעת עתה, נתתי לו עיצה, שאם זה מפריע לו הוא יכול לדבר עם החבר ולהגיד לו שהוא לא אוהב את הדחיפות וזה לא נעים לו ושהם יכולים לשחק בצורה אחרת. הוא לא רוצה לדבר איתו על כך והיה מעוניין שאני היא זו שתתערב ותפסיק התנהגות זו של החבר. מה כדאי לי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות-כיתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות

מיכל שמש
    28/06/2008

שרון שלום,
    אכן כדאי לתת לילד כלים להתמודדות, ולא נרק לפעול במקומו. עם זאת, מאחר והילד מתקשה להתמודד, ועל מנת למנוע נזק אפשרי, הייתי מציעה לערב גם את המורה בנושא, שכן היא מכירה את שני הילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו