מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לייעוץאדווה14/06/2007
יש לי שני ילדים והגדול מבניהם הוא בן חמש ומלחמתנו בנושא האוכל היא יום יומית
הוא מסרב לאכול בצורה עצמאית ומבקש שיאכילו אותו. הארוחות בדר"כ מתקיימות תוך כדי משחק או צפייה בסרט. הוא בררן ואינו מוכן לאכול פירות סוגי ירקות ושאר מאכלים מזינים
יש מצבים בהם אנו לא מוותרים ומתעקשים כי יואכל לבד ומה שקורה זה שהצלחת אכן מונחת לפניו כחצי שעה במהלכה הוא אוכל מעט ואז הזמן מתחיל לדחוק כי יש להתארגן לשינה מה שמובל לכך שאנו שוב מאכילים אותו יש לציין כי גם בגן המצב אינו מזהיר גם שם הצלחת מונחת לפניו אך הוא בקושי אוכל. מה עליי לעשות בכדי לשנות את הרגליי האכילה שלו והאם לא מאוחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי אכילה
שרון באומל14/06/2007שלום אדווה.
ראשית, אף פעם לא מאוחר.....
מעניין לחשוב על ההיסטוריה של האכילה של בנך. נשמע כי סביב האוכל מתבטאים קונפליקטים רבים, אשר אינם קשורים לאוכל בצורה ישירה.
באופן קונקרטי, הייתי חושבת יחד עם בן הזוג כיצד אתם רוצים שארוחה תראה. למשל: ישיבה סביב שולחן בשעות קבועות;, צלחת עם ירקות ופחמימות וקינוח בסוף; הגדרת זמן הארוחה וכו'. לאחר מכן לומר לבנכם כי החלטתם שמהיום לא אוכלים מול הטלויזיה, אוכלים באופן עצמאי וכו' (כל ההחלטות שעשיתם ביניכם). לשמוע מה יש לו לומר על כך. האם רוצה שינוי שמקובל עליכם. לאחר מכן לומר לו שזהו, ככה יראו ארוחות מעכשיו. לאחר מכן פשוט להקפיד על כך. חשוב מאוד לקחת בחשבון שבמשך שבועיים עד חודש הבן ינסה את הגבולות החדשים שהצבתם לו, כשהכי פשוט יהיה עבורו לא לאכול (זה עונש ידוע שילדים מענישים את הוריהם). אני רוצה לחזק את ידייך שאין אף ילד שמת מרעב כשהיה לו אוכל בצלחת. ייתכן והוא יאכל מעט או אפילו לא יאכל בכלל במשך מספר ימים. לא להתרגש. ייתכן והוא גם ינסה לא להגיע לארוחה ולהמשיך לשחק במקום זאת, או לבקש ארוחה לפני או בתום הארוחה שקבעתם. עוד פעם, לא להתרגש, ולעמוד במילתכם. כשהוא יבין שאתם רציניים - הוא יתחיל לאכול.
עצה נוספת שתמיד מאוד עוזרת, וזאת דווקא בנוגע למיני המזונות שהוא יכול לאכול - להציע לו להכין יחד את הסלט/ביצה; עוגה וכו'.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון,בקשר לתגובתך לאדווה...
אמא17/06/2007שאלתה של אדווה מוכרת לי מחברתי שמתמודדת עם בנה באותה הסיטואציה רק שבנה קטן יותר.ולכן שאלתי היא בשבילה:
מה קורה במצב שהילד מסרב לאכול בזמנים שקבעו לו, או אוכל מעט מאוד, וכאשר הוא במיטה אחרי מקלחת והכל הוא אומר שהוא רעב ורוצה לאכול?
לפי מה שאימו מספרת זה שהוא מנס למשוך את זמן השינה שלו ולהישאר ער ולכן זה סתם תירוץ. האם לתת לו לאכול ולהוציא אותו ממיטתו או שכדאי לומר לו שארוחת הערב מוגשת בשעה כזאת. ועכשיו זהו זמן לישון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מנסה את זה
עדה17/06/2007בעצמי על הבן שלי וכך זה עובד,הוא מדי פעם לא אוכל כמו שצריך בערב לפני השינה ואחרי המקלחת כמו שתיארת הוא מבקש לאכול ,הוא טוען שהוא רעב ועכשיו הוא יאכל הכל,אז אני פשוט אומרת לו שארוחת הערב הסתיימה(עם כל כאב הלב שבכך)והוא עכשיו ילך לישון ובבוקר כשיקום יאכל ארוחת בוקר.לפעמים הוא מסכים והולך לישון ולפעמים ההירדמות קצת יותר קשה אבל הוא כבר יודע שאוכל הוא כבר לא יקבל גם אם יבכה מאוד.זה קשה מאוד אבל אני משתדלת ומצליחה להתמיד והוא ממש ממעט עם ה"תרגילים"האלו.אז פשוט צריך להתעקש שהארוחה נגמרה ויאכל שוב בבוקר והכי חשבו:להתמיד ולא להיכנע לבכי הקורע לב שלהם.
וכך ילמד שלא יוכל לתמרן את אימו ויש זמנים קבועים לארוחות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורע לה אה
אמא17/06/2007מצד אחד יש את הרגשות אשם שלך בתור אמא ועם המחשבה שאולי הוא באמת רעב וקודם הוא לא היה רעב כל כך.
וקשה לחשוב על זה שאתה שולח את הילד/ה שלך לישון רעב/ה.
אבל אני חושבתעדיין כמוך ואני חושבת שככה הם למדים לאכול בזמנים קבועים וגם לא לעשות סנקציות בזמן ארוחת הערב כי הם מבינים שאחרי זה אין אוכל והולכים לישון בכל מצב והם מנצלים את ארוחת הערב ואוכלים.
תודה לך.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות ואכילה
שרון באומל17/06/2007שלום אדווה.
אני מצטרפת לדעות של האימהות למטה. אף ילד לא מת מרעב כשיש בבית אוכל!!!!! להציב גבול ולא לתת אוכל לא בזמן הארוחה. אחרי מספר פעמים, הוא יידע לא לבקש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)