מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן חמש שלא משתף פעולה בגןאודליה לייבוביץ03/01/2023
שלום וברכה,
בני יליד מאי בן 5 וחצי בגן חובה אנחנו מהמגזר החרדי וזה נראה מכינה שהכוונה הכנה לכיתה א לומדים אותיות וניקוד וכו'. אציין שבני נכנס לגנים בקורנה ופיתח קושי בפרידה בבוקר לאחר מס דקות שבעלי הולך הוא נרגע. יש משחקים מסוימים שהוא משחק מבחינה חברתית אין בעיה, עם הרב שמלמד אותיות אין בעיה והוא בקבוצת המתקדמים. הבעיה היא שהגננת טוענת שהוא לא משתף איתה פעולה בכלל לא ביצירות ולא בדפי משימה וניגש רק לדברים שאוהב היא טוענת שבריכוז הוא מפטפט, עקב כל זה היא לא מכירה את הרמה של הילד, אך הוא אינו מותאם גיל והעלתה בזהירות כיתה קטנה. אני עובדת סוציאלית קלינית במקצועי וחד משמעית כיתה קטנה היא לא הכיוון.התחלתי לשבת עם הילד בבית לאור הדברים וראיתי כי הוא שולט בחשבון שולט בעברית יש קשיים מוטורים אחיזת עיפרון אחיזת מספרים כתיבת אותיות ומספרים העתקה אינה מדויקת וכו אבל לדעתי זה מותאם גיל ומה גם שאנחנו באמצע שנה ויש מה לעבוד, חשוב לי לציין כי באחד הפעמים שעבדתי עם הילד לאחר שהחמאתי לו על עבודתו ודיברנו על הצורך לעבוד בגן עם הגננת הוא ביקש שאומר לה שמותר לו לטעות. דבר נוסף שמדליק לי נורה אדומה הוא העינין שהיא שיתפה אותי שהיא מדברת איתו על לבוא לעבטד או ליצור משהו הוא מכניס ידים או את הכיפה לפה דבר המעיד על חרדה. לאור כל האמור אני חושבת שמשהו בקשר שלו עם הגננת לא תקין. לאור העובדה שהוא כן עובד יפה עם גורמים אחרים בגן. חשוב לציין כי הגננת מקסימה וטיפלה בשאר ילדי ואין יחסים עוינים. השאלה שלי היא א) מה לעשות? ב) האם יתכן פער בין שיתוף הפעולה בבית לשיתוף הפעולה בגן? החשש שלי הוא מהפערים שנצברים לקראת כיתה א והקניית הרגלי למידה שזה לא קורה עקב חוסר שיתוף הפעולה שלו. העננה של העליה שלו לכיתה א מרחפת ואני מודאגת.
אשמח לחוות דעת וייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בן חמש שלא משתף פעולה בגן
טובי פלד10/01/2023שלום אודליה
לדעתי הוא יכול לעלות לכתה א ויצליח בה ללא בעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)