מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה תלותית?יערה02/07/2008
יש לי ילדה בת 7 חודשים, מפותחת מלאת מצב רוח וחברותית. היא זוחלת ועומדת ולא נראה שחסר לה בטחון עצמי בתחום הזה. הבעיה שבגן היא צמודה לגננת שלה ולא מוכנה לעזוב אותה. ברגע שהיא יוצאת מהחדר היא פורצת בבכי. רוצה אותה לידה שהולכת לישון ושקמה וגם שמשחקת. הגננת אומרת שהיא קצת תלותית והיא צריכה ללמוד להיות לבד. אני לא יודעת אם זו בעיה או לא, היא באמת אוהבת להיות לידנו ואם אנחנו הולכים היא זוחלת אחרנו. וגם אם אנחנו יושבים לידה היא באה להיות לידנו או לטפס עלינו. יכול להיות שהיא לא יודעת לשחק לבד. יש משהו שניתן לעשות בעניין? לא יודעת אם הרגלת אותה למשהו רע. היא ילדה יחידה ולכן מקבלת תשומת לב רבה. הגננת טוענת ששאר הילדים בגן לא ככה והם פחות בוכים ולא צמודים אליה ככה. היא לא בוכה שאנחנו עוזבים את הגן ומשאירים אותה שם. אבל לפעמים אם אנחנו עוברים חדר היא מתחילה ליבב ואז אני קוראת לה והיא זוחלת לכיווני ומשחקת לידי. אין לה בעיה ללכת לאנשים, והיא מחייכת לכולם וחברותית. האם יש פה בעיה? האם יש מה לעשות? אנחנו עושים משהו לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה- ילדה תלותית?
מיכל שמש02/07/2008שלום יערה, נשמע לפי התנהגותה של ביתך בבית שמדובר בילדה סקנית ובטוחה. בגיל 7 חדשים תינוקות אוהבים להיות בקרבת ההורים וזקוקים לכך. מאחר והתנהגותה בגן שונה, ונשמע שהגננת לא יכולה לעמוד בזה, מומלץ להמשיך ולשוחח עם הגננת על מנת לברר מה קורה שם. לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות על אופיה של הילדה מדברי גננת שאינה נשמעת מאוד סבלנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)