ילד בן 7 מאיים בהתאבדות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7 מאיים בהתאבדות
    מירב
    04/07/2008

אני אמא לשלושה ילדים, כאשר הקטנה בת 4 חודשים הצטרפה למשפחה לאחר הריון קשה בו נפטרה אימי ממחלת הסרטן כאשר הייתי בחודש התשיעי. בני האמצעי בן ה-7 עובר תקופה קשה מאז לידת התינוקת, מדבר כמו תינוק, רוצה לינוק מהשד ופחות ממושמע. כמו כל ילד נורמלי שעובר משבר לאחר לידת אח/אחות, ילד מקסים, חכם מאד, אהוב על כולם, חייכן , חברותי ומאד פופולארי בגן. לפני כמה חודשים אמר לי בני שהוא כל הזמן רוצה למות מפני שאחותו הגדולה מציקה לו (בסך הכל הם מסתדרים נהדר), אתמול הוא התנהג לא יפה וקיבל עונש לא לקבל ממתק, התחנן וביקש שאסלח לא וכשלא ויתרתי קם למטבח לקח סכין ואמר שהוא יחתוך את עצמו, אמרתי לו שיקחו אותו לבית החולים והוא אמר שלא יקחו אותו כי הוא ימות ולא ירגיש כלום, הסיפור נגמר בכך שהתינוקת בכתה הוא החזיר את הסכין בצעקה שלי וישב לראות טלויזיה. ואמר שכשאלך לישון עם התינוקת הוא יחתוך את עצמו. אני יודעת שהוא עובר תקופה לא קלה, גם סבתא נפטרה וגם הגיעה תינוקת קטנה שגוזלת הרבה מזמנו (הוא מאד אוהב אותה ומפגין כלפיה רגשות חיוביים) האם זה נורמלי שילד בגיל כזה מאיים בהתאבדות? כפי שאני מכירה את בני הוא התנהג כך בזעקה גדולה לקבל תשומת לב ולא באמת התכוון לעשות כך, מה לעשות? לדבר עם הילד על המקרה ? למי פונים לעזרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 מאיים בהתאבדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איומי התאבדות

מיכל שמש
    05/07/2008

מירב יקרה,
    נשמע השילד נמצא במצוקה מעבר ללידת האחות. לא כתבת פרטים על תפקודו מחוץ למשפחה, אולם דאגתך מובנת. הייתי ממליצה לפנות בהקדם לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו