שאלה נוספת על גמילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה נוספת על גמילה
    אמא
    17/06/2007

כבר שאלתי בעבר האם זהו הזמן להתחיל בתהליך הגמילה של בני.
    בני בן שנה + 9 ח' ולפני כ-3 חודשים החל לומר קקי כאשר יש לו .
    קניתי לו סיר והוא משחק איתו וכאשר הוא אומר "קקי" אני אומרת לו :" כל הכבוד שהבחנת שיש לך קקי" והוא אח"כ אומר "סיר" ורק אז אני אומרת לו שיקח את הסיר אם הוא רוצה והוא היה לוקח אותו יושב כמה שניות וקם, אני לא מציעה לו את הסיר או האסלה לפני שהוא מבקש אותו כי חשבתי שהוא צעיר מדי ועידוד מצידי עלול להתפרש אצלו כלחץ בכדי לרצות אותנו. ביום ו' האחרון המטפלת בגן סיפרה לי שהוא אמר שוב "קקי" והצביע לכיוון האסלה, היא נכנסה איתו ביחד והושיבה אותו על האסלה ויצאה לו חתיכה קטנה, הוא נמצא במעון בכיתה קטנה עם עוד 4 ילדים נוספים והם נכנסו איתו ביחד ומחאו לו כפיים והמטפלת מאוד התרגשה ועודדה אותו על שהצליח. האם זהו סימן נוסף למוכנות מצידו לגמילה? יש לציין שלפי מה שאני רואה בני שולט ביציאות הקיבה שלו אך בשתן עדיין לא שולט , כי לפעמים כשהוא ערום בגינה יוצא לו פיפי מבלי שישים לב והוא לא מתייחס לזה.כמו כן בני ילד נבון מאוד והוא מכיר את הסיפור סיר הסירים בעל פה ומדקלם אותו. הוא מודע לכך שישנה האפשרות לעשות צרכים בסיר או באסלה
    אני מפחדת ללחוץ עליו ואינני יודעת האם ללכת בדרכו ולאפשר לו מתי שירצה ומתי שלא להחזיר את התיתול או שעלי להתחיל בתהליך גמילה?
    דבר חשוב נוסף, כעת בני עם עוד 4 ילדים במעון כפי שציינתי קודם ובספטמבר הקרוב הוא עולה לכיתה גדולה של 16-17 ילדים שם פחות יהיה זמן ותשומת לב מלאה לתהליך הגמילה , וחשבתי אולי זה יתרון שהוא במסגרת קטנה בה הוא יוכל לקבל תשומת לב מירבית לנושא.
    מה דעתכם???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת על גמילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרם קיבלתי תשובה,אני אמא אחרת

אמא
    18/06/2007

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

שרון באומל
    21/06/2007

שלום לך. סליחה שלא קיבלת תשובה מהירה.
    נראה שבנך מאוד מאוד מוכן לגמילה ונמצא כעת בתנאים אופטימאליים לעשותה (הן מבחינת עונת השנה, אבל בעיקר מבחינת הגן בו הוא נמצא). יש לזכור שבתחילת תהליך גמילה למשך מס' שבועות!!!! כדאי ורצוי מאוד לשאול את הילד פעם בשעה לערך אם הוא רוצה ללכת לשירותים לעשות פיפי. זאת, עד שיתרגל.
    לדעתי, אם ילד רוצה להיגמל ורוצה להיות "גדול", כדאי לעודד גדילה זו. זה יתרום רבות לערך העצמי שלו. מאוד מצא חן בעיניי מה שהגננת עשתה איתו. כל הכבוד לה!!!
    לא לפחד ולא לשדר אמביוולנציה (שממילא נמצאת אצלו כחלק מתהליך הגמילה).
    ויהיו פספוסים....(פיפי) אצל כולם יש.
    בהצלחה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל...

אמא
    24/06/2007

זה לא מוקדם מדי, מנהלת המעון אמרה שזה עדיין מוקדם לגמול אותו למרות שהמטפלת האישית שלו כן נותנת לו להתנסות באישור שלי כמובן.
    אולי זה היה מקרה חד פעמי למרות שבשבת הקרובה הוא אמר שוב "קקי" והלך לבד לשירותים וכששמתי לו את הישבנון והושבתי אותו הוא סרב. אני ממש מפחדת לגרום לו לרגרסיה.האם להמשיך להציע לו את האסלה רק כאשר הוא מבקש או שלהוריד לגמריי את החיתול???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

שרון באומל
    24/06/2007

שלום לך.
    סביב גיל שנתיים ילד מתחיל להיות בשל לגמילה. ישנם ילדים שמוכנים לגמילה בגיל שנה ותשעה חודשים וישנם שבגיל שנתיים ותשעה חודשים. איני חושבת שמבחינת גילו בנך מקדים את המאוחר. ייתכן ויש גורמים אחרים, כגון ילדותיות, חוסר התפתחות בשפה וכו', שהגננת מכירה, ולכן היא חושבת שבנך אינו בשל עדין לגמילה. כדאי להסתכל על כך יחד.
    מלבד זאת, נשמע שאולי את עדיין לא מוכנה לגמילה של בנך ומאוד מפחדת מנזק שעשוי לקרות לו מגמילה מוקדמת. אולי כדאי שתבררי עם עצמך מדוע זה כך. זה יכול מאוד להקל עלייך.
    ממה שכתבת אני לא מרגישה שאת לוחצת על בנך, ואת נשמעת לי מאוד מודעת למה שאת עשוה וזה נפלא. אולם, אם את חשה אפילו קצת לא בנוח, עזבי את העניין למס' שבועות וחזרי אליו כששניכם, והמערכת מסביב, תהיו יותר בשלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות לך...

אמא
    25/06/2007

שרון תודה רבה על תשובתך ועל הסבלנות שלך.
    את צודקת ייתכן ואני בעצמי לא מוכנה נפשית לגמילת בני כי הוא נראה לי צעיר וכל חברותיי אומרות תמיד שבנים נגמלים בסביבות גיל 3.
    אני חושבת שבבית כרגע אמשיך להציע לו את האסלה ואציע לו גם פיפי בזמנים קבועים כפי שהצעת לי ואם אראה שיתוף פעולה מצד בני אז אתחיל את תהליך הגמילה בצורה אינטנסיבית יותר שמבחינתי זה אומר להוריד את החיתול לגמריי. דבר נוסף כיצד עליי לעודד את בני לשבת יותר זמן באסלה, כי כשאני מושיבה אותו כאשר הוא מבקש הוא מתחרט ורוצה לרדת מיד, וגם בסיר אין לו יותר מדי סבלנות לשבת למשך זמן הוא יושב כמה שניות וקם מה מומלץ לעשות בכדי לעודד? והאם כדאי לתגמל אותו בכל פעם שהוא משתף פעולה גם כשהוא מצליח וגם כשהוא מסכים לשתף פעולה, לתת מין מתנה קטנה, ארטיק או מדבקה? מה דעתך?האם יש לך רעיונות נוספים בכדי לעודד אותו לשבת יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

אמא
    25/06/2007

שבני מדבר יפה מאוד ומרכיב משפטים של בין 3-4 מילים (לפעמים גם עם מילות יחס) הוא ילד מבין וחכם מאוד מאוד, לגבי ילדותיות אינני יודעת לומר , כיצד אוכל לדעת הרי הוא ילד , אז התנהגותו נראית לי טבעית לחלוטין, מה שכן אני יכולה לומר לך שעוד מגיל צעיר מאוד אפילו חצי שנה כשלא ידע לדבר כלל היה מתקשר בדרכו שלו ויודע להביע את עצמו בדרכים אחרות, בואי נאמר שמעטות הפעמים בהם הייתי צריכה ממש לנחש מה הוא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מאם

מורה
    25/06/2007

היי, בני נגמל מעט לפני גיל שנתיים לאחר שהוא החליט להוריד את הטיטול וסרב ללובשו.
    את צריכה להיות שלמה עם כך, זה הכל.
    ולהחליט ברוב גורף כי גמילה היא בגיל שלוש, נראה לי לא מדוייק מכיוון שרוב הילדים שאני מכירה נגמלו בסיבות גיל שנתיים פלוס עד שנתיים וחצי, תלוי בהורה ובילד (בעיקר בנוחות ההורה)
    אז בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד קטנה

מורה
    25/06/2007

אפשר לתת לילד חטיף/קרטיב קטנטן כשהוא על האסלה או טוב יותר ספר או משחק קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון מצויין

אמא
    25/06/2007

אהבתי את הרעיון של הספר, הוא מת על ספרים, אני אאמץ את הרעיון הזה ואספר איך הלך.
    לגבי מה שכתבת על בנך, אצל בנך נראה לי שהוא היה אולי יותר מוכן כי הוא ממש ביקש להסיר את החיתול ובני עדיין לא עשה זאת הוא רק הולך לשירותים ואומר שיש לו קקי לאחרונה שמתי לב שהוא מתלהב והולך לשירותים גם כשאין לו באמת, בכל אופן אני אנסה לעודד אותו יותר ואושיב אותו על האסלה וכאשר אראה שיתוף פעולה מצידו אני אגמול אותו, במקרה הכי גרוע יש תמיד את חופשת אוגוסט בה אהיה איתו שבוע מלא רצוף ולאחר מכן אימי תהיה איתו לשבוע נוסף (אמא שלי היתה גננת אז כך שהיא מנוסה בתהליך הגמילה לא רק איתנו הילדים שלה)מה שנותן לי זמן של חודש וחצי בערך לדעת ולנסות לגשש יותר אם הוא רוצה לשתף פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ספק שאני חוששת

אמא
    25/06/2007

את צודקת מאוד שאני חוששת להתחיל את התהליך הגמילה ואני כנראה אצטרך עוד קצת זמן בכדי להיות שלמה וללכת עם זה עד הסוף , כי אחרי הכל בפנים אני מרגישה שהוא מוכן ואין כמו האינטואיציות שלנו ההורים, כמו כן ייתכן ובני מרגיש אותי ומרגיש את החוסר ביטחון שלי .
    אם אני יאמין שהוא מסוגל להיגמל הוא יגמל לכן זה כל כך נכון שזה תלוי הרבה גם בהורה מעבר למוכנות של בני להיגמל... תודה שוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

שרון באומל
    25/06/2007

שלום לך.
    כל ילד נגמל בזמן שמתאים לו ואני מסכימה עם גל שהרבה בנים נגמלים הרבה לפני גיל 3!!! העיקר ששניכם תרגישו בנוח.
    אם הילד לא רוצה לשבת הרבה זמן על הסיר/אסלה, אז לא להכריח. ייתכן כי הוא עדיין קצת חושש לעשות קקי.עם זאת אפשר להקריא ספר בנושא כשהוא יושב על האסלה.
    שמרי את החיזוקים החיוביים (הפרסים) לעת שהוא יצליח לעשות קקי בסיר/אסלה. אז הוא יזדקק להם לתקופה קצרה.
    נשמע שבנך מאוד מפותח, ולכן אני מאמינה שהוא ייגמל בקרוב. לעיתים קרובות, יש קשר בין ההתפתחות הקוגנטיבית לבשלות הרגשית הקשורה לגמילה, אם כי לא תמיד.
    שיהיה בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל תשובה שלך מעשירה אותי

אמא
    25/06/2007

אני מרגישה שאני לומדת ממך המון כמו כן גם מהתגובות של ההורים בפורום הזה.
    איזה כיף להרגיש את האיכפתיות והעצות של כולכם.
    אני מודה לך על הסבלנות ואני עוד אעדכן אותך על מה שיקרה בעתיד ואיך ההתקדמות עם הגמילה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו