ילדה בת 5 חסרת ביטחון בחברת ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 5 חסרת ביטחון בחברת ילדים
    ליאת
    08/07/2008

לילדתי בת ה-5 יש בעיה של חוסר ביטחון בחברת ילדים. במסגרת הגן היא ילדה חברותית ומשחקת ויש קשר עם ילדים אחרים. גם במפגשים שלאחר הגן "אחד על אחד" היא משחקת יפה התופעה באה לידי ביטוי במסגרות חברתיות/מפגשים רחבים יותר שמחוץ לגן ואז היא נצמדת אלי וצריכה אותי. נראה שהיא מאד רוצה אך ואינה יודעת להשתלב במשחקי שאר הילדים,כאשר מדובר בחבורה יותר גדולה.אני רואה ומרגישה שזה מתסכל אותה וכמובן גם אותי. אודה לעצתך כיצד עלי לנהוג ולהתייחס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה חסרת ביטחון?

מיכל שמש
    09/07/2008

ליאת שלום, יתכן שלא מדובר בחוסר ביטחון, כי בסיטוציות רבות הילדה יוצרת קשרים חברתיים תקינים. כדאי לבחון האם יש לה רגישות לרעש או רתיעה ממקמות צפופים ועמוסים. יתכן שזה המקור להתנהגותה. אם אכן כך, כמו שציינתי בתגובות רבות שלי - "כלל האצבע" להחלטה אם לפנות לייעוץ הוא: האם המאפיינים ההתנהגותיים פוגעים בתפקוד השוטף ובהסתגלות?" אם לא, יתכן ומדובר בתכונה מסויימת של הילדה, בהתאם למגוון האנושי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו