קנאת אחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאת אחים
    נעמת
    08/07/2008

אני אם לשני בנים. הבכור בן 3 והקטן בן שנה. הבן הבכור מקנא באחיו הקטן למרות שאני משוכנעת שדוקא הוא זה שמקבל את כל תשומת הלב (החיובית). הבכור דוחף ומכה את אחיו הקטן ללא הפסק בכל פעילות וכאשר אני מגיבה ע"י לקיחת הקטן מאזור הסכנה במטרה להימנע מתשומת לב שלילית לבכור, הבכור בוכה שהוא קיבל מכה ולכן זקוק בעצמו לניחומים. לאחרונה הדבר אף החמיר ונדמה לי שהבכור בכוונה מפיל את עצמו בצורה מסוכנת על מנת לזכות בניחומים כאשר אני לוקחת את הקטן לאחר שחטף מהבכור. כל ניסיונתיי ליצור פעילות נפרדת לכל אחד מהם (אני איתם לבד בשעות אחר הצהריים) עלו גם הם בתוהו. בפעילות משותפת הקטן הורס לבכור והדבר מוביל את הבכור להחטיף לו ובפעילות נפרדת כל אחד מהם רוצה שאני אהיה רק איתו וכאשר אני הולכת אל האחר השני מגיע ואז זוהי למעשה פעילות משותפת....... אני אובדת עצות........מה היא דרך ההתמודדות בה עלי לנקוט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאת אחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחכות

לירון
    08/07/2008

בגלל שלילדים בגיל הזה אין תחושת זמן וחודש שלישי זה עדיין התחלה לא מומלץ לספר בשלב הזה. אני סיפרתי לילדים שלי שאני בהריון כשכבר היתה בטן וכבר ראו את השינוי בערך בחודש חמישי או שישי. בהצלחה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאת אחים

מיכל שמש
    09/07/2008

נעמת שלום,
    ראשית - כאשר מדברים על "זמן איכות" לאחד הילדים, הכוונה לכך שנמצאים עימו לבד כאשר מישהו אחר נמצא עם הילד השני במקום אחר. מאחר ואת נשמעת אם מודעת לעצמה ורגישה לילדיה, ואכן נקטת במספר דרכים שלא צלחו, אני ממליצה לך להיעזר בייעוץ מקצועי קצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו