הילד חושב שהוא שמן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילד חושב שהוא שמן
    שירז
    09/07/2008

בני יהיה בן חמש עוד חודשיים. בזמן האחרון הוא טוען כי הוא שמן ואינו מעוניין לאכול. אני דואגת לתזונה נכונה ובריאה. אך הוא חושף לי את בטנו ואומר לי אמא תראי אני שמן אנ י לא אוכל היום. אני מסבירה לו שאינו שמן ושכדי לגדול צריך לאכול כשרעבים ושזה לא בריא כשלא אוכלים, כי אחר כך נחלשים וכו'. לפני שבוע אמרתי לו לא לאכול מול הטלוויזיה כי זה חלק מתופעת השמנה. והזכיר לי את זה שהוא שמן. השאלה האם אני אשמה בכך? מה עליי לעשות? אני לא ישנה ואני עומדת ללדת בעוד חודשיים וזה מעמיד אותי במצב של עצבות. חשוב לציין שהוא מקבל ממני חום ותשומת לב, ואני מציבה גבולות שצריך, לעומתי אביו מפצה אותו במשחק כל שבוע ולא משנה אם זה יקר, ולא מקדיש לו רבע שעה לשבת איתו או לשבת לידו ולאכול יחד כמו שאני עושה איתו. מה עליי לעשות ? זה מכניס אותי לעצבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד חושב שהוא שמן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שחושב שהוא שמן

מיכל שמש
    09/07/2008

שירז שלום, נשמע שאת מאוד רגישה לילדך, וזהו כח חיובי שיסייע לשניכם.
    כדאי לנסות לחשוב היכן נחשף הילד לנושא המשקל (אולי שמע גננת מדברת, בייביסיטר, סבתא, או אולי את או בעלך...). במקביל כדאי להמשיך לשמר את הרגלי האכילה, ולא לפתח עם הילד דיונים בנושא גם אם הוא מעלה את זה. אם התנהגות לא תחלוף, יתכן וזהו סימפטום המראה על מצוקה אחרת של הילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירז
    10/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו