מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 4 מאיים לרצוח את אבא שלו+גדולה דיסוציאטיבית ככל הנראהאמא טראומטית דו06/09/2025
שלום רב,
אנחנו בבית עם רקע מאוד מורכב.
10 שנים של נישואים, יש בת 8 ובן 4.
אני עצמי כבר הוכרתי עם מנגנון דיסוציאטיבי של היפוך תגובה, ניתוק רגשי ומצבים אגו אוטונומיים לשימור תפקוד ופגיעה קשה בTMJ עד לצורך פרוטזות - שזה מה שהוביל להליך.
כרגע החל הליך גירושין מאחר והוא גילה שעלותן עומדת על 50 אלף דולר, עד לפני ההליך, היחס של האבא היה נוראי - לכולם. מגיל 3 התחיל להעניש את הילד בנעילה בחדר, היה מתעלם, וביותר מחצי אחרונות לא הצטרף לשבתות.
הילד היה מתעלם ממנו בקביעות ומגרש אותו, עד שהילד היה בסכנת חיים והתאשפז בבית חולים על סף קריסה נשימתית עם 50 נשימות לדקה וסטורציה 83%. האבא לא הגיע לאשפוז פעם אחת, שאורכו היה 3 ימים. לאחר מכן הילד התחיל להיצמד אליו בטירוף וכאילו החליף את היחס בנינו, עם הזמן זה פחת.
עכשיו אחרי שפתח הליך, שינה את התנהגותו בצורה קיצונית לצורכי תדמית. כשבוע לאחר מכן בת ה8 החלה להראות סימנים שחשודים כדיסוציאטיבים כלפי האבא. לא זכרה שהיה בחדר לומר לילה טוב למרות שנכח והכחישה את זה בתוקף שהיה, כשהוא שעתיים וחצי בבית שאלה "אבא לא היה כבר אמור לחזור מהעבודה? מאוחר" ומן הסתם היו באינטראקציה. לא זוכרת בן כמה הוא ומדביקה עליו את הגיל שלי, הדביקה לו גם את המקצוע שלי. זה קרה במשך שבועיים וככל הנראה חלף. אבל מן הסתם גם שינויים התנהגותיים היו לה. במשימת בית עכשיו מבית ספר.. התמקד בו אספקטים - הכלבה (שאליה כבר תקופה ארוכה החלה להיצמד באובססיביות), הארי פוטר ואבא שלה. הדברים החיובים היו כמובן הארי פוטר והכלבה. בהקשר לאבא כתבה שמכעיס אותה שהוא מציק לה, היא לא אוהבת שהוא מציק לה ושהיא הייתה רוצה שיפסיק להציק לה.
שלשום, הוא יצא איתם לבד, למשחקיה (יש לנו הסכם חלוקת אחריות הורית זמני שנכפה עליי בגלל שהוא מנסה להציג אותי כמנכרת ומאז הוא מוציא אותם כל היום מהבוקר עד הלילה ומנתק אותם מהבית), היה איזו סיטואציה וקונפליקט שם, שלא היה לילד מספיק מטמוניות והתפתח שם משהו.
הקטע המטריד - הילד סיפר לי על זה ביוזמתו ליד המיטה כשבאתי להגיד לו לילה טוב ולשבת איתו קצת. ואז הוא סיפר לי שהוא אמר לו שהוא יביא את כל החברים שלו מהגן להרוג אותו והתחיל ממש לפרט לי שמות של ילדים. אחרי זה סיפר לי שהגדולה קיבלה מקדונלדס ושהוא לא בתור עונש ושהוא אכל בבית אחרי זה אצל סבתא.
שאלתי את הגדולה והיא אכן אישרה לי שהדבר קרה, האיום, המקדונלדס ואמרה שהילד קיבל כמה עונשים אבל היא לא זוכרת מה.
מה זה אומר? מה עושים?
לציין- לפני 4 שנים כבר נמסר לאבא במסגרת ניסיון לטיפול זוגי שיש לו תקיעות רגשית והוא צריך טיפול פסיכולוגי והוא לא עשה עם זה כלום. אני, שורדת, מנסה להעביר עוד יום ולדאוג לשקט ולכולם, לא התעקשתי, הוא הבטיח שינוי, אבל חזרנו ל"שגרה" לא הרבה זמן אחרי.
אני באמת לא יודעת למי לפנות ומה יעשו עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)