מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתול-הסתבכנו. מה עושים??צמרת12/07/2008
הילד בן שנתיים ותשעה חודשים. בגן כולם כבר גמולים. הגננת הציעה שזה זמן מצוין לגמול, בין היתר כי ככה ייכנס לשנה הבאה גמול (יהיה כבר בבוגרים בגן), וגם כי נראה לה שכבר אפשר. לפני כן מדי פעם הצענו שירותים, לא כ"כ רצה, ויצא שישב בשירותים פעמים מעטות, ללא שיצא משהו..הורדנו החיתול לפני שבוע. בגן אין פספוסים בכלל. הם מציעים לו מדי פעם ללכת לשירותים והוא מציית. עושה שם רק פיפי. בבית בהתחלה הלך לסיר (מעדיף סיר) כשהצענו, לפעמים יצא פיפי/קקי ולפעמים לא. כשיצא -מאוד שמח והתרגש, ונתנו פרס (יצויין שזה התחום היחיד בו אנחנו "משחדים" אותו). בין הליכה להליכה לסיר-השתין בתחתונים בלי אבחנה על מה..וכנ"ל קקי. פשוט קקי תפסנו בזמן והרצנו אותוו לסיר בד"כ. בימים האחרונים הוא כבר לא רוצה לגשת לסיר/שירותים ואנחנו משתדלים לא להגיע למאבק סביב זה אבל לפעמים כן עומדים על כך שילך. ובכ"ז זמן מה אחרי שניסה בשירותים-משתין ברצפה..יצויין כי עוד לא קרה שאמר מיוזמתו שיש לו פיפי (קקי כן, תוך כדי שהתחיל לעשות). אנחנו חוששים שאולי התחלנו מבלי שהיה מוכן, איננו רוצים לחזור אחורה. ברור שבשינה עדיין עם טיטול ובסופ"ש הנוכחי כבר יצאנו למשפחה/חברים (מה שנמענו במהלך השבוע) אז באוטו (נסיעה ארוכה) היה עם טיטול כי ישן, ואצל החברים דאגנו "לשכוח" להחליף לו מיד לתחתונים, כדי שלא ישתין להם לכל עבר..אבל אחרי זמן קצר בכ"ז החלפנו וכנובן שברח לו..צר לי על האורך. חשוב היה לי להסביר בדיוק את המצב. מה עושים? אציין גם שכשבורח לו על הרצפה-לא מרגיש רע, רק אומר "נכון עשיתי פיפי על הרצפה?"..מה ההצעה? האם זה יסתדר ממצב כזה? האם לנקוט בעוד אמצעים? איזה?..אגב יש לו אחות בת שנה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטול
מיכל שמש13/07/2008צמרת יקרה, נראה שהילד בשל לגמילה, מאחר ויש לו מודעות לכך (אומר לאחר שעושה). כדאי להציע מדי פעם לשבת על הסיר, ללא קשר לתוצר, וכאשר משתין ללא הבחנה לציין בלי כעס שבהמשך יצליח לעשות בסיר/שירותים. לא כדאי להציע יותר מדי חיזוקים או להפוך את זה לענין המרכזי בבית. לא הייתי הולכת אחורה בשום אופן. לנסיעות וכדומה הייתי מציעה תחתון גמילה, כאשר הילד יודע שיכול להורידו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)