דיבור בגוף שלישי - שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דיבור בגוף שלישי - שאלה
    אמאיילת
    13/07/2008

שלום בני בן שבע בעוד חודש, עולה בשנה הבאה לכיתה אלף, ובשבועיים האחרונים היה חולה בדלקת ראות. הוא ילד אינטיליגנטי מאוד, עם חוש הומור מעולה ויכולות ורבאליות מדהימות, אבל מאוד מתקשה בשינויים ושינויים מאימים עליו. ילד שפורח בתוך מסגרות וכללים מוגדרים. ביום שישי הוא התחיל לדבר על עצמו בגוף שלישי, בהתחלה זה היה מצחיק, שיחקנו עם זה, אבל זה המשיך. ואתמול בערב (שבת) הוא שוב עשה את זה, אמנם רק במשפט אחד אבל זה משהו שמעולם לא היה קיים אצלינו. אני עדיין לא מודאגת, יש לו את כל הסיבות להיות במצוקה מסויימת (חופש גדול, עליה לכיתה אלף, מחלה) ואנחנו נתמוך בו ככל שנוכל, אבל תהיתי בגדול מה זה אומר כשילד בגילו מתחיל לדבר על עצמו בגוף שלישי. התחושה שלי היא שזה כאילו ליצור איזו התרחקות מעצמו וכך אולי יהיה לו קל יותר להתמודד עם הקשיים שלו, ואז אולי כהורה אני יכולה דוקא לעודד אותו לספר לי דברים שהוא חווה כשהוא מדבר על עצמו בגוף שלישי, וכך להתמודד עם השינויים שהוא עובר. אבל הייתי שמחה לקבל קצת יותר מידע אולי איזו הפניה לחומר כתוב (חיפשתי ולא מצאתי) בנושא. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור בגוף שלישי - שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור בגוף שלישי - תגובה

מיכל שמש
    13/07/2008

התופעה שאת מתארת מופיעה לעתים אצל ילדים בעלי קשיי תקשורת, אך אף פעם לא כתופעה יחידה. נשמע שאת בדרך הנכונה, ומציעה לילד תמיכה ככל האפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו