חרדת נטישה קשה - אנא יעצו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה קשה - אנא יעצו
    שי
    13/07/2008

שמי שי ואני בן מעל ל 25. אחי הקטן בן ה 8 סובל ממה שנראה כמו חרדת נטישה קשה. הוא כבר בכיתה א' עולה ל ב'. הוא תמיד חושש שמא יאחרו או ישכחו או לא ימצאו אותו בביה"ס. תמיד אותו פחד לא רציונלי. בכל בוקר רצף השאלות חוזר על עצמו ועימה חרדה ופחד אמיתי של ממש. ההסברים אינם מועילים וכך גם תרגילי נשימה שאני מבצע עימו. החרדה והלחץ מובילה לסימפטומים הכוללים בכי, דופק לב מהיר והרטבה (לא בלילה אלא באותו הרגע!). בשבועיים האחרונים, עם סיום ביה"ס, הילד התתחיל להשתתף בקייטנה שנערכת בביה"ס (אותו מקום רק שעות יותר קצרות ותוכנית שונה). נראה כאילו "שבירת השגרה" הובילה להחמרת המצב. היום ביליתי זמן רב בניסיון להרגיע את הילד. אך ללא הועיל. חשוב לציין כמה דברים: ראשית, מעולם אף לא פעם אחת הילד המתין בביה"ס ללא מבוגר שיאסוף אותו. בגלל רגישות הנושא אנחנו מקפידים מאוד מאוד (אולי בצורה מוגזמת?). שנית, הילד אינטיליגנטי בצורה יוצאת מגדר הרגיל. שלישית, כנראה שמדובר במשהו גנטי או סביבתי כי אני בגילו סבלתי מחרדת נטישה גם כן, רק בצורה פחות חריפה. גם לי במצבי לחץ היה "בורח" פיפי (גם בכיתה ב), גם לי היו המון מצבי לחץ בדיעווד. ההבדל הוא שאני חזרתי לבד מביה"ס בגילו, והפגיעה בתפקוד הייתה פחות חריפה. נראה כאילו בעצם זה שאנחנו מגוננים יותר מידי גרמנו נזק. דבר אחרון, אמא שלי טיפוס לחוץ ואני חושש שהיא משרה את אוירת הלחץ שלא במתכוון. מה אפשר לעשות כדי להקל על המצב? הילד סובל ללא שום סיבה בעצם. תודה רבה על העזרה שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה קשה - אנא יעצו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה- תגובה

מיכל שמש
    13/07/2008

שי יקר! ראשית, משובב נפש לראות אח שכה דואג לאחיו הקטן. מאחר ומדובר בתופעה מתמשכת, כאשר כל הדרכים (הנכונות) בהן נקטת לא הפחיתו מעוצמת הלחץ, כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוג ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו