מזי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מזי
    גילה
    14/07/2008

בתי בת 3 וחדשיים ובני בן שנה. יש להם בת דודה בת שנה וחצי מאוד אלימה, כל פעם שהם עוברים לידה היא:דוחפת, נושכת ומכה. חוטפת להם צעצועים מהידים וכו'. ברור לי כי החינוך של הוריה לקוי מאוד בחסר, אך כיצד עלי להגיב כשבתי באה אלי בוכה ומספרת לי שהיא מכה אותה? כרגע היא בגן פרטי שהוא כמו חממה- כמעט ואין מעשי אלימות בגן (בזכות הגננת הנפלאה שלהם) , אך בשנה הבאה היא תלך לגן עירייה ואני בטוחה שהיא חייבת ללמוד להגן על עצמה, האם זה יהיה נורא אם אומר לה שצריך להחזיר??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מזי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע לא נענתי???

גילה
    30/07/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם אלימות

מיכל שמש
    30/07/2008

מזי שלום,
    ראשית, סליחה על האחור במענה. הודעתך הקודמת כנראה נפלה בן הכיסאות, וטוב שהעלית אותה שוב.
    אינני בטוחה שבת השנה וחצי עושה מה שעושה בשל חינוך לקוי. יתכן שזה חלק מהתפתחותה בתחילת "גיל המרד" , והיא מגלה את כוחה ועצמיותה. יתכן שזו דרכה להביע תסכול מכך שעדיין אינה מצליחה להביע עצמה מילולית, ויתכן שהיא במצוקה כלשהי. את צודקת בכך שהוריה צריכים להציב לה גבולות. עם זאת, הבנה של מניעיה תסייע לדעתי גם לך.
    לגבי ילדייך- לא הייתי ממלצה ללמדם להחזיר, כי זהו מסר שמעודד המשך האלימות, וגם עומד בסתירה למסרים של גורמים מחנכים אחרים (בגן למשל, אסור להחזיר). הייתי ממליצה ללמד את הילדים לומר לה שזה לא נעים, ולהתרחק ממנה כאשר לא נעים להם. בגיל הזה ילדים (כולל בת הדודה) חיייבים להיעזר במבוגרים כדי ללמוד מיומנויות של משחק ואינטראקציה, שלמרות מה שאנו חושבים, לא תמיד באות באופן טבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו