מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיפורים מהגןלנה18/06/2007
שלום שרון
היום בבוקר בת שלי, בת 5 עוד מעט בת 6 ,סיפרה לי על משחקים שלה בגן.
ואז לא ידעתי אך להגיב ומה לומר לה.
בנוסף לכל המשחקים בגן, היא משחקת עם ילד מהגן ב"בעל ואישה".(בתוך הגן).
היא סיפרה שהם "בקיילו" גרים ביחד, קמים ביחד בבוקר, מתקלחים ביחד וכו'
אך משהיפריע לי זה חיבוקים ונשקות שלהם. היא ממש התגימה לי אך הם מתנשקים. (וזה לא נשיקות בלחי).
אני לא יודעת אך להגיב ומה לומר לה.
מצד אחד אני מבינה שזה הגיל של גילוי עצמי וכמעט כולם עוברים את זה, גם טלויזיה מוסיפה לא מעט, אפילו עם זה סרטים מצויירים לילדים.
מצד שני אני לא רוצה שהיא תרשה לילדים ואנשים זרים לגעת בה, או לנשק אותה.
בגן מסבירים לילדים שזה גוף שלהם ורק הם מחליטים על עצמם. מקובל עלי, אבל בכל זאת אני לא רוצה שהיא תשחק במשחקים האלו.
אני מאוד שמחה שהיא משתפת אותי בלי להתבייש, לכן אני לא רוצה באופן חד משמעי להגיד לה שאני לא מרשה.
אבל אני לא יודעת אך להסביר לה, ומה להסביר לה. אני מאוד לא שקטה בנושא.
אני מאוד אודה לך על התעייצות.
בתודה מראש
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה לא מקצועית
אמא18/06/2007קודם כל כל הכבוד שבתך מרגישה נוח לספר לך זה מאוד יפה בעיניי וזה כבר מראה על קשר טוב ביניכן. דבר שני לגבי המשחקי דימיון לעניות דעתי כולם עוברים את זה זה חלק חשוב להתפחות שלהם.וטוב שלא הגבת בצורה דרמתית ושלא נתת לה להרגיש כאילו משהו לא בסדר.
דברי איתה ותלמדי אותה שזה הגוף שלה ושלאף אחד אסור לגעת בו אם איננה רוצה, ואם היא רוצה זה טבעי ביותר, היא מגלה את גופה ומה גורם לה להנאה, ילדים מדגדגים, מלטפים אחד את השני לפעמים גם באיזורים אינטימיים הם מגלים את עצמם וזה תמים וטבעי לחלוטין, כמו כן זהו גיל שהמון ילדים מאוננים, תסבירי לה על כך ותאמרי לה שמותר לה לאונן בפרטיות ולא לעיני כל שתדע לשמור על פרטיותה ושתבין שהיא המחליטה היחידה על גופה.וחוץ מזה זו דעתי האישית לחלוטין אינני בעלת מקצוע בנושא בכלל אני אמא לבן שנה +8 אני פשוט קוראת המון ויש לי ידע קצת בנושא, מקווה שעזרתי בכל זאת נקווה לשמוע את הדעה המקצועית כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיקות
שרון באומל19/06/2007שלום לך לנה.
אני מצטרפת לדעתה של הכותבת לפניי. ראשית, נראה שיש בינך ובין ביתך קשר חם ופתוח. נראה גם כי הנושא הגופני מטריד אותך, ובאופן אישי הייתי ממליצה לחשוב מדוע, על מנת להשליך על ביתך כמה שפחות ממטענייך האישיים בנושא. זאת, כי נראה שביתך חשה בנוח עם המשחק שהיא משחקת, נהנית ולומדת על עצמה ועל תפקידה בעולם. נראה לי כי הנשיקות הינן חיקוי למה שהיא או החבר שלה רואים בבית (נשיקות בין ההורים). עוד מעט יגיע הגיל בו תהיה התרחקות בין המינים והיא תשחק, בעיקר, עם בנות. כדאי לתת לה לחוות את מה שיכולה עכשיו. זה לא יזיק, ואף להיפך.
עם זאת, כיוון שזה מטריד אותך, הייתי מסבירה לה שוב, בצורה רגועה, נעימה ולא מאיימת, שהיא אמורה לחוש מאוד בנוח במשחקים עם החברים, ולעשות רק דברים שהיא אוהבת. אם היא אוהבת שמנשקים אותה בפה, אז בסדר. אם לא, אז היא צריכה למצוא מקום אחר שאפשר לנשק אותה וזה יהיה לה נעים. כתבת שאת מדברת איתה על כך, אז אני לא מרחיבה יותר. זה נראה לי מצויין הן שאת מסבירה לה את הדברים הללו, והן שאת עם יד על הדופק.
באמת לא לדאוג. המשחק שלהם מאוד טבעי ותמים. עם זאת, להמשיך להקשיב לה ולהמשיך לשמור.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)