בתי בת השנה וחצי -

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בתי בת השנה וחצי -
    ענת
    18/06/2007

בתי, ילדה רביעית במשפחה, בת השנה וחצי היא ילדה מאוד חיונית, חייכנית ואקטיבית.
    אציין כי הילד השלישי במשפחה גדול ממנה בשנה, והוא רגוע יותר.
    לאחרונה, מזה כחודשיים, היא רוצה כל הזמן "על הידיים" ובמידה ולא מקבלת מבוקשה - צורחת ומשטחת על הרצפה. הדבר גורם לאי נעימות אצל כל בני המשפחה ומקבל משנה תוקף לקראת השינה. היא בוכה המון - כמעט שעה כל לילה ואני פשוט אובדת עצות. אינני יודעת מה לעשות ניסיתי כל מיני שיטות וביניהם: לשבת בקרבתה, סיפור וכלום לא עוזר... ברגע שאני קמה ממנה היא צורחת(אגב, היא נגמלה ממוצץ, מרצונה החופשי בלבד, בגיל שנה). אבל גם במהלך היום - ברגע שרואה אותי/את בעלי בזוית העין מיד "נצמדת לרגלינו", והגרוע ביותר - בשעות הבוקר כאשר אני לחוצה לצאת לעבודה. בקיצור.... אני צריכה שתי עצות: האחת - איך להתנהג עמה לקראת השינה. והשניה - מה לעשות לגבי רצונה "על הידיים". אציין כי אני אמא חמה מאוד ויכולה להעיד על עצמי - די רגועה ולמרות נסיוני כאמא אינני יודעת איך לפעול הפעם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת השנה וחצי -

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "תדלוק"

שרון באומל
    19/06/2007

שלום לך ענת.
    השלב ההתפתחותי בו נמצאת ביתך הוא שלב של התפתחות מוטורית דרמטית. אני משערת שביתך רכשה את כישורי ההליכה והיא מתרגלת אותם שוב ושוב. את הכישורים המוטוריים החדשים מלווה ההתפתחות הרגשית בה הילד מבין שהוא יישות עצמאית, נפרדת מהוריו. ידיעה זו היא ידיעה מאוד מפחידה עבור הילד. הילד מבין שהוא יכול להתרחק מההורה, וההורה יכול להתרחק ממנו. הילד עדיין לא מבין את כל משמעויות ההתרחקות (למשל, שגם אם לא רואים מישהו, זה לא אומר שהוא נעלם), ולכן כל התרחקות מלווה בחרדת נטישה ואובדן. אצל חלק מהילדים זה מתבטא באופן יותר חזק ואצל חלק באופן יותר חלש, וזה מאוד קשור לטמפרמנט של הילד.
    על רקע זה, קודם כל הייתי רוצה להרגיע אותך ולומר לך שאחרי תקופה קצרה הצורך הזה יעבור. זה צורך טבעי ונורמאלי בגיל הזה, ובספרות המקצועית קוראים לו "תדלוק". דהיינו, הילד רץ ומתרחק, מרגיש נפרד ועצמאי, מתחיל לפחד, ובא לקבל חיבוק מאמא. לפיכך, הייתי נותנת לה את מה שהיא זקוקה לו עכשיו, על אף שזה לא פשוט.
    בנוסף, אולי אפשר להסביר לה (לא פעם אחת) במילים פשוטות שאמא תמיד נמצאת, ולא הולכת, וגם כשאתן נפרדות בבוקר, את תמיד תשובי לקחת אותה וכו'.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו