מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת נטישה בילד בן 4עפרה17/07/2008
שלום רב, בני בן 4.5 סובל לאחרונה באופן קיצוני מחרדת נטישה. חשוב לי לציין שהתגרשתי מאביו שהיה בן שנה ומאז טרם התמקמתי. לצערי מאז הגירושים כל שנה העתקנו מקום מגורים וכל שנה העברתי את הבן שלי גן. יש לי בן יחיד שגר אצלי ובימים קבועים הולך למשמורת אצל האבא. בשנה האחרונה נאלצתי לנסוע לחו"ל מהעבודה פעמיים לתקופת של שבוע בכל פעם. אני משערת לעצמי שכל המכלול גרם לחרדות נטישה אצל בני אני פונה לקבל יעוץ עקב החמרה במצב. לאחרונה בני נוטה ליפול הרבה ולהחבל מכיוון שהוא עושה את כל הפעילויות כשמבטו מופנה אליי בלבד על מנת שלא אברח לו. כשאני הולכת איתו ועם חברים שלו לגן שעשועים כולם משחקים יחדיו ורק הוא נדבק אליי או מוכן לשחק עם החברים שלו בתנאי שאבוא איתו. לאחר שאני מסבירה לו שאני משגיחה ומסתכלת עליו הוא נאות ללכת לשחק רץ ומשתולל כשמבטו מופנה אליי מה שגורם לו להחבל הרבה. בבית הוא הולך אחריי לכל מקום אפילו לשרותים. הוא מפחד לישון לבד ושואל אותי כל שניה עם הדלת נעולה. ובמידה והוא לא שומע אותי דקה הוא צועק איפה אני. הוא אף פעם לא נכנס לחדר שלו לשחק ותמיד תמיד צמוד לי לרגל. אני מתוסכלת מהמצב ולא יודעת איך אני יכולה לעזור לו. והדבר שהכי מפריע לי כשהוא בפעילות עם חברים כשהוא מאבד קשר עין איתי לשבריר שניה הוא תופס לעצמו בשער ונכנס להיסטריה של בהלה ובכי . הילד במצוקה! בעוד חודש הוא עובר לגן חדש ולצהרון חדש. מה לעשות??? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד במצוקה
מיכל שמש17/07/2008עופרה שלום,
את מפענחת את המצב באופן נכון, ואכן הילד במצוקה. אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים, על מנת לבחון דרכים לסייע לו. רצוי שגם האב יהיה שותף בתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)