מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הוא לא מקשיב לאף אחדויט20/07/2008
היי, בני בן שמונה עוד מעט ויעלה לכתה ב'. לאחרונה, ולמעשה מתחילתו של החופש הגדול, יש בעיה רצינית של הקשבה מצידו. בבית צריכים להגיד כל דבר 10 פעמים עד שמגיע לכלל ביצוע וגם אז צריך לעקוב שאכן הדבר נעשה... מדובר בפעולות פשוטות ומתבקשות כמו לשים נעליים במקום או לגרוף מים אחריו בסוף האמבטיה. הדבר יוצר אוירה מאוד קשה וכעסים רבים מצידי... אני מרגישה סחוטה...וכועסת....כמו כן סדר היום השתנה ונוצר לחץ מצידו להחליט מתי ללכת לישון - בהתחלה ניסינו להענות לבקשתו ולהעניק לו חופש בחירה כזה, אולם מששמתי לב שהוא מגיע למיטה עייף מדי בוכה ועצבני, הודעתי לו שזה לא מתאים ולא יקרה עוד... בנוסף, ואולי המטריד מכל מבחינתי היא העובדה שבקיטנה אליה הוא הולך לא פסקו התלונות עליו כבר שלושה שבועות... הוא מעורב בקטטות אלימות שאיכשהו בבית הוא תמיד מצליח להסביר לי אותן בצורה הגיונית... כלומר באופן כזה שאני מצליחה להבין את תגובתו גם אם לא להצדיק אותה... ובכל זאת היום כשבאתי לקחת אותו המדריכה עשתה פרצוף של "ברוך שפטרנו" ואני כמובן שנפגעתי מאוד וגם כעסתי מאוד... הרגשתי יאוש מאוד גדול מכיוון שניסיתי כל מה שידעתי... דיברתי איתו והסברתי לו שמאוד חשוב שיקשיב לאחרים ויכבד את האחראים עליו וכו'... עכשיו בבית כשהוא ראה כמה אני כואבת את התקרית היה לו מאוד חשוב לספר לי את הדברים מהנקודה שלו... ברור לו היכן הוא טעה ומה עשה לא נכון... הוא מביע צער וחרטה... הוא נבון מאוד ויודע לנמק את הדברים בצורה בוגרת ומעמיקה... ובכל זאת אין לי מושג מה עלי לעשות כדי לגרום לו להקשיב.... במעמד השיחה האחרונה הסברתי לו שאני מאוד דואגת לו. שזה בעצם לב העניין ושאם יצא לו שם של ילד נודניק שמציק ולא מקשיב אף אחד לא ירצה להיות בקרבתו והוא עשוי להרגיש לא מוערך... הוא ענה לי שבאמת אין לו אף חבר... חוץ מאחד... איך אני יכולה לעזור לו??? אני רוצה לציין שבבית הספר היו בעיות דומות שנפתרו כמעט כליל במהלך השנה... יכול להיות שהוא פורק עול כרגע??? עוד פרט: יש לו אח בן שלוש וחצי שהוא מאוד אוהב וקרוב אליו אולם גם מביע רגשות קשים של קנאה (לאחרונה הרבה יותר מבדרך כלל) ו - אני בהריון ...........ה צ י ל ו......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה פרטים חשובים
ויט20/07/2008בנוסף הוא גם חצוף הרבה יותר מכרגיל ודעתן... כשזה עולה לי על העצבים ואני מגיבה בכעס או בעונש (זמן איכות עם עצמו בחדר - לכמה רגעים) הוא בוכה ותחושתי היא שהוא "נשבר" הדבר מקשה עלי ללכת עם הדברים עד הסוף... פוחדת לפגוע בו ולהזיק לו... הוא נראה לי תמיד שביר מדי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שאינו מקשיב
מיכל שמש20/07/2008נשמע שהילד נמצא במצוקה מעבר לחופשת הקיץ, ולכן אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אצל פסיכולוית ילדים. בנתיים, כדאי לעשות סדר יום קבוע (ייחודי לחופשת הקיץ), ולהמשיך להציב גובלות ברורים. לא הייתי נכנסת עם הלד לדיונים ארוכים לסיבות להתנהגותו, פרט להוקעה חד משמעית של אלימות. מאחר והתנהגות הילד מביעה מצוקה ואינה בחירה שלו, כל איום עליו ("לא יהיו לך חברים..") עלול רק להחמיר את הצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)