בן 5 שמריץ את חברו הטוב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 5 שמריץ את חברו הטוב
    סמדר
    20/07/2008

יש לי 2 בנים. האחד בן 9 והשני בן 5. הבן הקטן נמצא באותו הגן מגיל שנה וחצי. אף פעם לא היה כוכב הגן. בתחילת השנה הוא התחבר לילד המוביל של הגן - מה שהעלה לו משמעותית את הביטחון העצמי והוא הפך לילד הרבה יותר פתוח, שאוהב לבוא לגן. הבעיה היא שהוא ממש מעריץ את אותו הילד. צריך לראות כדי להאמין. הבן שלי לא הסכים לבוא עם סנדלים לגן עד לפני שבועיים כי לאותו הילד עדיין לא קנו סנדלים - והוא לא הסכים לבוא עם סנדלים. מה שהוא אומר לבן שלי הוא עושה. וכשאותו ילד בסביבה הבן שלי הופך להיות ילד שפוט, קפוא שרק מחכה להנחיות והפעלה של אותו הילד. יש עוד הרבה דוגמאות ... אני מנסה לדבר עם הבן שלי כל הזמן (אתה יותר חכם, יותר יפה- אתה מחליט על עצמך, אם לא טוב לך אל תעשה וכו'...). הבעיה היא שזה נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשנייה. אני ממש ממש ממש אובדת עצות !!! למזלי הרבה מאד - הם אמורים להתפצל השנה לגנים אחרים. השאלה היא - אם המקרה יחזור על עצמו עם ילד אחר, איך עליי להגיב????????????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 שמריץ את חברו הטוב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שמעריץ את חברו

מיכל שמש
    20/07/2008

סמדר, כמו במקרים אחרים, עדיפה התערבות בזמן אמת, מאשר נאומים לילד. אם כך, רצוי היה שהגננת תתערב, ולא את. מומלץ במקביל לנסות לחזק את הילד ולתת לו ביטחון, באמצעות חוויות הצלחה ולאו דוקא על ידי אמירות בשבחו בהשוואה לאחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו