מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 3 שאלותענת21/07/2008
שלום לכן, אני אמא ל- 3 ילדים, בת 8.5 בת 6 ובן שנתיים. שאלה 1 - קשורה לבת הגדולה, בזמן האחרון יוצא שהיא משקרת לגבי כל מיני דברים, ישנם שקרים שהם קטנים כמו אני לא לקחתי ואחרי עימות מתברר שהיא כן לקחה, ושקרים קצת יותר גדולים, כמו לקחת משקפיים ישנות שלי וללכת איתם לבי"ס ולהגיד שיש לה משקפיים, עד כדי כך שאפילו המורה האמינה לה, כמובן שלמחרת היא כבר לא הגיעה לבי"ס עם המשקפיים והמורה בהתייעצות איתנו החליקה את הנושא בכיתה.מה זה אומר כל השקרים ואיך מתעמתים איתה אם בכלל? שאלה 2 - בתי האמצעית ישנה בחדר נפרד מהגדולה, בשבת היא ישבה לה על המיטה ופשוט "ברח" לה פיפי על המיטה של הגדולה, משום מה זה היה נראה לנו כאקט שהוא בכוונה, אין לה בעיות של שליטה בסוגרים, לאחר שהיא באה ואמרה לנו כעסנו מאוד (בעלי ואני) ואמרנו לה שאנחנו מצפים ממנה כבוגרת לא לעשות פיפי במיטה. זה קרה בשעות היום. בעלי טוען שהילדה משדרת מצוקה, מה עושים אם זה, המצוקה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה זה שהיא עולה לכיתה א'. שאלה 3 - הבן שלי בודק אותי כל הזמן לגבי גבולות,בד"כ אין לי בעיה ואני גם יוצרת את הגבולות. אתמול נתקלתי בפעם הראשונה ראש בראש איתו עד 3 לפנות בוקר, כאשר ב-00:30 הוא התעורר בבכי הגיע אלי למיטה ורצה להיכנס להיות איתנו. כמובן שהלא הסכמתי והכנסתי אותו למיטה שלו (הוא ישן עם אחותו האמצעית באותו חדר) אמרתי לעצמי אולי הוא פוחד, זה הגיל של הפחדים למיניהם, אז נשארתי איתו כשעה כאשר הוא כל הזמן בדק שאני שם. בסוף נשבר לי והגעתי לסלון והוא אחרי, לא ויתרתי, בפעם הראשונה אמרתי לו שהוא הולך למיטה ולילה טוב, והרמתי אותו על הידיים והשכבתי אותו במיטה, בהמון פעמים אח"כ כבר לא אמרתי מילה, גם לא הרמתי אותו, פשוט ליוויתי אותו למיטה והוא היה עולה למיטה וחוזר חלילה לסלון, אין לי מושג כמה פעמים זה היה, אבל רק בסביבות השעה 3 לפנות בוקר הוא נרדם. כמובן שלמחרת צריך ללכת לעבודה ולגן, מה עושים הלאה? אשמח אם תוכלי לענות לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת על 3 השאלות
עירית חגי22/07/2008ענת שלום !
את שואלת שלוש שאלות חשובות ואני אנסה לענות לך בקצרה כמיטב יכולתי , שכן כל נושא שאת מעלה הוא חשוב ומשמעותי.
לגבי השאלה הראשונה :
ילדים משקרים מכל מיני סיבות.במקרה של הבת שלך נראה כי השקרים "קטנים" שציינת קשורים יותר לתחום ל " גנה עצמית " או ניסיון להתחמק מעונש. מבלי משים ובלי שנתכוון לכך אנו עלולים לגרום לידנו מידי פעם לשקר כאשר אנו שואלים אותם אם לקחו משהו בלי רשות או אכלו משהו בלי רשות וכו, או כל שאלה " מתקילה" אחרת -שהילד יודע היטב ,שאם יאמר את האמת יכעסו עליו. במקרה כזה עדיף להגיד , בעיקר אם את יודעת את התשובה , שברור לך שהיא לקחה או היא עשתה מה שעשתה -ולא לשאול אותה - כך לא תמצא את עצמה במצב שהיא נאלצת לשקר כדי להימנע מהתגובה שלך. באשר לתגובה - היא צריכה להיות לגופו של עניין כפי שמקובל אצלכם בבית , זה כבר לא קשור לעניין השקר.
השקר השני מדאיג יותר ולא ברור. אם שקרים כאלה חוזרים על עצמם הדבר עשוי לרמז על איזו שהיא מצוקה. זו אינה הגנה עצמית . אם תופעה זו חוזרת על עצמה יש לפנות לסיוע מקצועי. כך או אחרת חושב לא לעמת או הילדה עם השקרים יותר מידי ובוודאי לא לקרא לה שקרנית . לקבל את האמת גם אם היא לא נעימה בשלווה ולעודד מאוד על אמירת אמת - אפילו בוויתור על סנקציה או הפחתת סנקציה מקובלת בבית -על מעשה לא רצוי - בזכ אמירת האמת.
לגבי השאלה השניה
לא ברור למה "ברח" לבתך בת ה6 פיפי ולא ברור למה את רואה בזה אקט מכוון. אני מניחה שלא במקרה חווית את זה כך. כך או אחרת ובעיקר אם היה זה אקט מכוון צריך לנסות להבליג, במיוחד אם זה קורה בפעם הראשונה . להישאר עניינים , לבקש ממנה לרחוץ את עצמה ולסייע בהחלפת המצעים ולהמשיך הלאה. נקווה שלא יחזור - אבל אם התופעה חוזרת יש לשקול מחדש מה ניתן לעשות , אך אין מקום לכעוס ולהעניש יתר על המידה - זה עשוי לגרור תגובה הפוכה ולהחמיר את המצב.דרך אגב היא עדיין לא כל - כך בוגרת ומידי פעם בורח גם לבני 6...
באשר לשאלה שלישית: פעלת נכון . המשיכי כך. לא תשני כמה לילות אבל אחר כך תשני מצויין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)