בתי בת 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בתי בת 6
    מירי
    21/07/2008

שלום, בתי בת 6, עלתה לכיתה א צעירה ( נולדה בנובמבר 2001) סיימה כיתה א בבית ספר רגיל. לצערנו, הייתה לנו מורה גרועה שכל הזמן אמרה שיש לילדה בעיות , שלחה אותה למורה מת"ה וצעקה אליה. לפני שבוע עשיתי לה אבחון שבאבחון גיליתי שאין לה שום בעיה, ילדה קוראת וכותבת מצויין, ומאוד מפותחת. שנה הבא מאחדים בבית ספר 3 כיתות ל-2 ובכל כיתה יהיו 40 ילדים. וגם לא ידוע מי תהיה המורה. יש לנו אלטרנטיבה, ללכת לבית ספר פרטי ( וולדורף) , בית ספר אנטרופוסופי, ששם יש בכיתה 20 ילדים, אבל לבית ספר הזה היא צריכה ללכת לכיתה א, בגלל גילה הצעיר. כמה שאלות .... האם שווה להוציא אותה מבית הספר שיש בו את כל החברות שלה? האם זה שהיא שוב תלך לכיתה א, לא יפגע בה? ומאוד רציתי לדעת על בית ספר בשיטת ולדורף, האם מומלץ, האם זה באמת נחשב לחינוך טוב. תודה רבה, ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תובה למירי

עירית חגי
    22/07/2008

מירי שלום !

עצוב לשמוע שלבתך לא הייתה חוויה נעימה בכתה א- אבל משמח לדעת שהיא רכשה את הקריאה ואין לה בעיה כלשהי, כפי שעולה מתוצאות האבחון.
    ברור שתמיד עדיף ללמוד בכתה קטנה של 20 תלמידים מאשר בכתות גדולות בנות 40 ילד - אלא שהמשמעות של העברת הילדה לבית הספר האנתרופוסופי הוא ניתוק שלה מהסביבה הטבעית שלה ומחבריה ( החזרה על כתה א' פחות מדאיגה אותי - למרות שיש לקחת בחשבון שהיא עלולה להשתעמם מעט )
    כך או אחרת יש פה שאלה ערכית ,שאת צריכה לשאול את עצמך: החינוך האנתרופוסופי הוא חינוך מסוג מאוד מסויים שלא מתאים לכל אחד ורצוי להכיר אותו מעט יותר מקרוב ולבדוק אם את מזדהה איתו . אם תמצאי שאת מתחברת לעקרונות החינוכיים ונראה לך ששווה להרחיק את בתך מהסביבה הטבעית שלה על מנת לאפשר לה חינוך כזה - הרי שכדאי לך לעשות זאת -- אם לא כדאי שתשקלי מחדש את צעדיך . יתכן שהחוויה הלא נעימה של בתך עשויה להשתנות השנה .
    אני ממליצה ללמוד קצת יותר את הנושא ( אפשר דרך האינטרנט ) ולחשוב טוב גם על המשמעות של ניתוק הילדה מסביבתה הטבעית - לצד היתרונות הבררוים של למידה בכתה קטנה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה קטנה

מירי
    23/07/2008

תודה רבה על התשובה !!!! יש לי עוד שאלה, אם אני אעביר אותה לכיתה ב' בבית ספר רגיל אחר ( לא אנטרופוסופי) , נראה לך שזה יותר טוב? פשוט אני מפחדת להשאיר אותה בבית ספר שמורות מעבירות אחד לשניה שהיא ילדה עם בעיות, למרות שהיא בכלל לא ! בית ספר אנטרופוסופי נמצא מחוץ לעיר, אבל כל התלמידים הם מהסביבה, חוץ מזה כאשר מאחדים כיתות שנה הבא, היא לא תשאר עם כל הילדים שהייתה איתם השנה, אז בכל מקרה יהיה לה קבוצת ילדים די חדשה? אני מאוד מאוד מודה לך על תשובה המנומקת שנתת לי - באמת תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו