ילד שלא יודע לשחק לבד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שלא יודע לשחק לבד
    אסנת
    21/07/2008

שלום! בני בן ה- 5 לא יודע כיצד לשחק לבד. חדרו משופע בכל סוגי המשחקים הקיימים, ספרים וכד' אבל הוא מסרב להיות בו לבד. מאחר והגבלתי את הצפיה בטלויזיה לשעה אחת בכל יום, אני מנסה לגרום לו לשחק ולהעסיק את עצמו אולם הוא שוכב על הספה חסר מעש. מה עושים? אני ממש אובדת עיצות. אני לא רוצה לגרום לו טראומה אבל אני כן רוצה שילמד להעסיק את עצמו ולא שאני אשחק איתו (כי את זה הוא כן אוהב) רוב תודות על כל עזרה שהיא. אסנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא יודע לשחק לבד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאוסנת

עירית חגי
    22/07/2008

אסנת שלום!
    לפעמים דווקא ילדים שמשופעים בכל טוב משתעממים ולא יודעים להעסיק את עצמם . ילדים כאלה רגילים שיעסיקו אותם, לא רגילים לזמן פנוי ולעיתים תופסים את ההורים כ"קציני הבידור " שלהם שתפקידם להפיג את השיעמום.
    הניחי לילד לשהות בחדרו והבהירי לו היטב כי עליו למצא דרך להעסיק את עצמו ( הציעי לו מספר אופציות לבחירה ) לחילופין - את יכולה להישאר בחברתו או להניח לו להיות אתך בסלון למשל - אבל בלי שאת תעסיקי אותו. סביר להניח שברגע מסויים ישתעמם וימצא תעסוקה .לא כדאי להפוך את הדבר לנושא לדיון. פשוט צייני כי את עסוקה ועליו למצא דרך להעסיק את עצמו- ועימדי בכך.
    אגב - רצוי כמובן מדי פעם להזמין גם חברים זה תמיד עוזר להפיג את השיעמום.
    ההגבלה של הטלויזיה לשעה ביום היא החלטה אמיצה ודי יוצאת דופן נקווה שתעמדי בה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו