טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הבן שלי בן שנתיים וחצי. הוא לא מפסיק לנשוך את ילדי הגן. לעיתים אף ללא כל סיבה. אני לא יודעת כיצד להפסיק זאת וגם הצוות כבר חסר אונים. אני פוחדת שהילדים יבודדו אותו וההורים כל הזמן כועסים עליי כי הילדים מספרים בבית שזה הוא. בבקשה תגידו לי כיצד למנוע זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
נשיכות בגיל שנתיים וחצי אינן תופעה נדירה. הילד עדיין אינו מצליח להביע עצמו באופן מפותח מספיק במילים, וזוהי דרכו לבטא תסכולים שחש. יש להגיב באופן נחוש ועקבי, וכל פעם שנושך לגשת אליו בלי כעס, לומר " אתה עכשו כועס, אבל אנחנו לא נושכים", ולהרחיקו. במקביל כדאי להרחיב את רפורטואר המילים המבטאות רגשות (כשחשים שהוא במצוקה, לומר לו "אתה עצוב, כועס.."), ולחזק על התנהגות חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד