לחץ לרצות את הסביבה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לחץ לרצות את הסביבה
    תיתוש
    23/07/2008

בתי בת 5.5 מאוד בוגרת לגילה. בבית היא שופעת ביטחון ופורקת עול, אך בחברה היא מאוד שקטה עסוקה בלהתנהג הכי יפה ולרצות את החברה. כמו כן, כושר ההתמודדות שלה מול ילדים הוא לא גבוה, לדוגמה בסיטואציה של ילדה שהתקשרה טלפונית כדי להיפגש בחצר - לאחר שבתי הסבירה כי אינה יכולה, הילדה ענתה לה "אני אומר לכל החברים שאת לא טובה" וניתקה. בתי היתה על סף דמעות ולא יכלה להכיל את האימרה. ההתחבטות שלי כאמא איך לתת לה את הביטחון הפנימי בעצמה ולהפסיק את הלחץ שלה לרצות את הסביבה, לעמוד על שלה ולשפר את ההתמודדות שלה מול ילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ לרצות את הסביבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ לרצות סביבה- תגובה

מיכל שמש
    24/07/2008

בשאלתך ניכרת רגישותך הרבה לבת. הייתי ממליצה לך להמשיך ולחזק את ביטחונה באופן שאת עושה. לגבי הדוגמא הספציפית שנתת - אכן תוגבת הילדה השניה ("האיום") היתה מלחיצה, וביתך, שירשה את רגישותך , הגיבה כך. גם כאן כדאי לחזק אותה לעמוד על שלה, אך גם להסביר לה שהילדה השניה התאכזבה שלא תוכל לראותה ולכן הגיבה כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו