בתי בת ה7 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בתי בת ה7 וחצי
    רחל
    20/06/2007

שלום!
    אנא עיזרי לי, יש לי ילדה בכיתה א' שלדעת המורה יש לה בעית קשב וריכוז. זו ילדה מאוד חכמה שתמיד התפעלו מימנה כל הסובבים אותה ,
    ואני היתי אמא גאה עים חיוך,כיום מאוד מוטרדת ממצבה של בתי
    שאין לה רצון ללכת לבית הספר ולא להכין את שעורי הבית והכי גרוע בטחון עצמי ירוד ניסיתי את כל השיחות איתה .

אנא שלחי תשובה מהירה בתודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת ה7 וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתגובה לפנייתך

רינת
    20/06/2007

שלום לך.
    רציתי להגיב למספר דברים בפנייתך:
    ראשית, לגבי בעיות קשב וריכוז: ישנם ילדים חכמים מאוד עם בעיות קשב וריכוז. לדעתי, כדאי ללכת לאבחון. איתור מוקדם של קשיים כאלו תוכל לסייע לבתך בהמשך לימודיה.
    שנית, אני באופן אישי טיפלתי בילדים שהמורה /חשדה שמדובר !
    אנא עיזרי לי, יש לי ילדה בכיתה א' שלדעת המורה יש לה בעית קשב וריכוז. זו ילדה מאוד חכמה שתמיד התפעלו מימנה כל הסובבים אותה ,
    ואני היתי אמא גאה עים חיוך,כיום מאוד מוטרדת ממצבה של בתי
    שאין לה רצון ללכת לבית הספר ולא להכין את שעורי הבית והכי גרוע בטחון עצמי ירוד ניסיתי את כל השיחות איתה .

אנא שלחי תשובה מהירה בתודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה לפנייתך - המתוקן והמעודכן

רינת
    20/06/2007

סליחה על התגובה הקודמת שלי, היא נכנסה לפורום טרם סיימתי, ולכן אחזור על הדברים ואמשיך:
    .
    רציתי להגיב למספר דברים בפנייתך:
    ראשית, לגבי בעיות קשב וריכוז: ישנם ילדים חכמים מאוד עם בעיות קשב וריכוז, אין סתירה בין השניים. לדעתי, כדאי ללכת לאבחון. איתור מוקדם של קשיים כאלו (באם קיימים) יוכל לסייע לבתך בהמשך לימודיה.
    שנית, אני טיפלתי בילד שהמורה חשדה שמדובר בבעיות קשב וריכוז, ולאחר סדרת מפגשים טיפוליים, הילד שינה את דפוס התנהגותו בכיתה, וחשד זה נשלל. אין כוונתי לומר שהטיפול עזר בבעיית הקשב והריכוז, אלא שהחשד היה מוטעה. אני מספרת לך זאת, מאחר ואני מאמינה שהאבחון יכול גם לשלול בעיית קשב וריכוז, ובמקום זאת להצביע על קושי רגשי.

לגבי אי הרצון שלה ללכת לבית הספר. נסי בעדינות לברר עימה אם היא לא אוהבת את השיעורים או אולי יש לה קשיים חברתיים, שיכולים גם כן להשפיע על המידה שהיא פנויה ללמוד ועל הדימוי העצמי שלה.

והערה אחרונה לגבי " ניסיתי את כל השיחות איתה" . אני מאמינה שאחת הדרכים לדבר עם ילדים בגיל הזה זה באמצעות משחק דמיוני. לעיתים "השיחה" המשחקית יכולה להתבצע על ידי ההורה ולעיתים על ידי איש מקצוע.

אם ברצונך לקבל פרטים נוספים לגבי משחק טיפולי עם ילדים את יכולה לפנות אלי
    ([email protected])

בהצלחה
    רינת - מטפלת במשחק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי קשב וריכוז

שרון באומל
    21/06/2007

שלום לך רחל.
    במקרה זה הייתי ניגשת לאבחון פסיכודידקטי. כדאי לברר דרך פסיכולוגית ביה"ס מתי והיכן ניתן לערוך את האבחון. בד"כ ניתן לערוך אבחונים כאלה דרך ביה"ס.
    קשיי קשב וריכוז הינם קשיים שניתן להתגבר עליהם באופן מלא דרך הוראה מתקנת, ריפוי בעיסוק, תרופות, טיפול אלטרנטיבי, שיטת אלבאום ועוד (לא כולם ביחד אלא לפי בחירה).
    אני מציינת זאת כיוון שכשילד מתקשה ללמוד לא עקב היותו חסר יכולת אלא עקב הקושי הספציפי הזה, אשר ניתן לעזור לו מאוד איתו, יכולות להיות לכך השפעות עקיפות כגון ירידת הבטחון העצמי, מחשבות על היותו חסר ערך ו"לא שווה". בנוסף, היחס הן מצד הצוות של ביה"ס והן מצד קבוצת השווים יכול להיות בעייתי עקב הקשיים הללו.
    חבל.
    נסי לעמוד על מקור הקושי כמה שיותר מהר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו