בתי בת השנה וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בתי בת השנה וחצי
    אביבה
    20/06/2007

שרון שלום,
    בתי בת שנה וחצי ולפני כחודש החלה לכסוס ציפורניים בצורה אובססיבית. לאחרונה היא גם מתקשה להיפרד מאיתנו בגן ורוצה כל הזמן על הידיים. בנוסף, יש לה גם התקפי זעם. אני מניחה שלדבר יש קשר ללידת האח שלה שכעת בן 4 חודשים. אנו משתדלים לתת לה תשומת לב מירבית על מנת שלא תרגיש מקופחת, אך מצד שני גם איני רוצה לפנק אותה יותר מדי. אני משתפת אותה בטיפול באח הקטן (קניתי לה גם עגלה עם בובה כדי שתוכל לשחק איתה), אני מעודדת אותה ללא הפסקה ונותנת לה חיזוקים חיוביים כל הזמן, אך נראה שכל זה לא עוזר. מה עושים? אני רוצה שהיא תרגיש ביטחון מלא ולא תהיה כל כך עצבנית. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת השנה וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאת אחים

שרון באומל
    22/06/2007

שלום אביבה.
    אני מסכימה איתך שייתכן שהסימפטומים שתיארת קשורים קשר הדוק ללידת האח. לפיכך, הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "לא מזמן נולד X. עד שהוא נולד הייתי רק איתך, שיחקתי רק איתך, וכל הזמן שלי היה רק בשבילך. עכשיו המצב השתנה. אני צריכה לטפל הרבה באחיך הקטן והזמן שלנו ביחד מועט יותר. לפעמים ילדים מרגישים שהם מאוד כועסים ועצובים כשזה קורה להם. לפעמים, במקום להגיד שהם כועסים ועצובים הם כוססים ציפורניים...."
    כתבת שאת נותנת לה לעזור לך (להרגיש את הרווח שבלהיות גדולה) וכן שאת בכלל נותנת לה חיזוקים חיוביים. כל הכבוד. זה נראה לי מאוד נכון.
    בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו